Washington Times'dan ilginç yorum

Washington Times Gazetesi, Türkiye'nin Gazze krizi nedeniyle giriştiği diplomatik temaslara bir analiz yazısında yer verdi. ABD'li gazete konuyla ilgili, "İsrail'in Gazze taarruzu, diplomatik profilini güçlendirerek Türkiye için yararları olabilir" yorumunu yaptı.

Yayınlanma: 05.01.2009 - 09:48
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze diplomasisi, yurt dışında da yankı buluyor. ABD'li Washington Times Gazetesi, "Gazze krizi, Türk diplomasisini dürtüklüyor" başlıklı analizinde Başbakan Erdoğan'ın, "etkin" bağlarını geliştirdiğine dikkat çekerken, "İsrail'in Gazze taarruzu, diplomatik profilini güçlendirerek Türkiye için yararları olabilir" değerlendirmesini yaptı.

Başbakan Erdoğan'ın, Ortadoğu gezisine de işaret edildiği analizinde dört ülkeyi kapsayan gezinin, Şam'daki Hamas lideri Halit Meşal ile Erdoğan'ın güvendiği bir yardımcısı arasındaki bir görüşmeyi de içerdiğine dikkat çekildi.

Analizde, Erdoğan'ın, "Üst düzey bir Hamas heyetinin Türkiye'yi ziyaret ederek ülkenin Washington ve Tel Aviv'deki müttefiklerini kızdırdığı 2006 yılından beri Hamas ile bağlarını geliştirdiği" de yazıldı.

Gazze saldırısının başlamasından bu yana Erdoğan'ın Gazze'deki Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniyeh ile telefonla görüştüğünü kaydeden gazete, Erdoğan'ın ayrıca İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejad ile temasta olduğunu da yazdı.

Gazete, "Türkiye'nin geniş temaslarının ardından Gazze'deki artan ölümlerden çok öfkeli iç kamuoyunun olabileceği" iddialarına da yer verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler