'Westerwelle Türkiye'den sabır istedi'

Deutsche Welle, Almanya Dışişleri Bakanı Westerwelle'nin Türkiye'nin AB üyeliği ile ilgili sabırlı olmasını istediğine dikkat çekerek, Westerwelle'nin süreçteki duraklamayı engellemek amacıyla Türkiye'nin AB'ye giriş müzakerelerinin bir sonraki aşaması için destek sözünü verdiğini vurguladı.

Yayınlanma: 14.10.2011 - 09:38
Abone Ol google-news

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle'nin Türkiye ziyareti Alman basınında yer aldı. Deutsche Welle, Bakan Westerwelle'nin Türkiye'nin AB üyeliği ile ilgili sabırlı olmasını istediğine dikkat çekerek, Westerwelle'nin süreçteki duraklamayı engellemek amacıyla Türkiye'nin AB'ye giriş müzakerelerinin bir sonraki aşaması için destek sözünü verdiğini belirtti.

Deutsche Welle, Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle'nin Türkiye ziyaretini değerlendirdiği haberinde, Alman bakanın Türkiye'nin AB üyeliği ile ilgili sabırlı olmasını istediğini ve Türkiye'nin AB'ye girmesinin kesin olmadığını hatırlattığını yazdı.

Haberde, Westerwelle'nin Türkiye'nin AB üyeliğinin yavaş olabileceğini ve bugün ya da yarın olmayacağını söylediğine işaret edilerek, Westerwelle'nin Alman hükümetindeki AB üyeliğinde Türkiye'yi destekleyen birkaç kişiden biri olduğu belirtildi.

Ankara'nın AB üyesi(Güney) Kıbrıs ile ilişkilerinin Bürüksel ile gerilimin kaynağı olmaya devam ettiğini belirten DW, Westerwelle'nin süreçteki duraklamayı engellemek amacıyla Türkiye'nin AB'ye giriş müzakerelerinin bir sonraki aşaması için destek sözünü verdiğine dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler