Yağışlı havaya ve sise dikkat

Türkiye'nin doğusu ile Marmara, Trakya ve Batı Karadeniz'in bir bölümünde yağış beklenirken, sıcaklıklarda önemli bir değişik olmayacak.

Yayınlanma: 09.12.2009 - 07:16
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, Türkiye'nin doğu kesimleri ile Edirne, Kırklareli, İstanbul, Kocaeli, Zonguldak, Düzce, Bartın ve gece saatlerinde İzmir, Aydın, Muğla, Balıkesir'in Ayvalık ve Edremit ilçelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak, mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle güney ve güneydoğu, Marmara'da kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta, Marmara'da gece saatlerinden sonra kuvvetli olarak esecek.
 

Ardahan ve Kars'ta kar yağışı

Ardahan ve Kars'ta aralıklarla etkili olan kar yağışının ardından kent merkezleri beyaza büründü. Dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı bu kentlerde ulaşımı olumsuz etkiledi. Belediye ekipleri kar temizliği çalışması başlattı.

Kar yağışının hafta boyunca aralıklarla hafif şekilde devam etmesinin beklendiğini kaydeden yetkililer, gelecek hafta başında yoğun kar yağışının etkili olabileceğini bildirdi. Bu arada, bölgede gece yaşanan en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Kars ve Ardahan'da 4, Erzurum ve Erzincan'da 3 derece olarak ölçüldü.

 

Kuvvetli poyraz bekleniyor

Kuzey Ege'de kuvvetli poyraz beklendiği bildirildi. Çanakkale Valiliği İl Kriz Merkezi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kuzey Ege'de gece saatlerinden itibaren kuvvetli poyraz beklendiği belirtildi. Saatteki hızı 60 ile 85 kilometre arasında olacak fırtınaya karşı, yurttaşların, özellikle de denizcilerin dikkatli olmaları istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler