Yalçıntaş'tan gençlere nasihat

Profesör Doktor Nevzat Yalçıntaş, gençlere insan olmanın temel unsurlarını anlattı ve "şan, şöhret ve para gibi unsurları arka planda bırakmanın başarı için şart" olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 24.04.2010 - 07:05
Abone Ol google-news

İstanbul Kavram Meslek Yüksekokulu'nca (İKMYO) "Başarı Öykülerini Gençlerle Paylaşalım" adı altında düzenlenen konferanslar serisine akademisyen, siyasetçi, gazeteci gibi birçok kimliğe sahip olan Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş da katıldı.

22 Dönem AKP'den İstanbul Milletvekilliği de yapan 77 yaşındaki Yalçıntaş'ın çok yönlü yaşamı sonucunda edindiği deneyimlerini paylaştığı konferans, önceki gün İKMYO Şişli Yerleşkesi Konferans Salonu'nda yapıldı. İnsan olmanın temel önceliklerine değinen Yalçıntaş, şan, şöhret ve para gibi unsurların arka planda kalması gereken olgular olduğunu vurguladı.

Gençlere hayatta başarılı olmanın reçetesi sayılabilecek öneriler de sunan Yalçıntaş, hedef belirlemenin, plan yapmanın yaşamda başarı için vazgeçilmemesi gereken alışkanlıklar haline gelmesi gerektiğini söyledi. Hayatı boyunca hedef belirleme ve plan yapmanın öneminin farkında olduğunu söyleyen Yalçıntaş, başarılı iş yaşamının arkasında bunların yattığını belirtti.

Daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtlayan Yalçıntaş, gençlere "Hangi alanda çalışırsanız çalışın, dürüst ve çalışkan olun" diyerek başarının altındaki en önemli unsurunda bu olduğunu kaydetti. Konferans, İKMYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ergin Gümüş'ün Yalçıntaş'a sunduğu teşekkür belgesinin ardından sona erdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler