Yanan minibüsü belediyeye süren 3 kişi tutuklandı

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde, yeni minibüs hattı açılmasını protesto edenlerin minibüsü ateşe vererek Kahta Belediye binasında yangın çıkarması olayıyla ilgili gözaltına alınan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 11 kişiden 3'ü, üst mahkemeye yapılan itiraz üzerine tutuklandı.

Yayınlanma: 18.10.2011 - 19:12
Abone Ol google-news

14 Ekim'de yeni minibüs hattı açılmasını protesto ederek yaptıkları eylem sonucunda Kahta Belediye binasında yangın çıkmasına sebebiyet verdiği iddiasıyla gözaltına alınan ve 15 Ekim'de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 11 kişiden 3'ü için üst mahkemeye itirazda bulunuldu.

Kahta Belediyesi avukatları tarafından yapılan itirazı inceleyen bir üst mahkemenin talimatıyla zanlılar Adnan Ç, Ali Ç. ve Mehmet Lami P. yeniden gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar mahkemece tutuklandı.

Kahta Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda yeni minibüs hattı için 18 Ekim'de yapılacak ihaleyi protesto eden kişi veya kişiler, 14 Ekim'de belediye önündeki yolları trafiğe kapatmış, belediyenin önünde getirdikleri minibüsü benzin dökerek ateşe vermişti.

Eylemciler, yanan minibüsü dört katlı belediye binasının giriş kapısına kadar götürmüştü. Bu sırada yanan minibüsten çıkan alevler, belediye binasını sarmıştı. Yangın sırasında yaralanan ve dumandan zehirlenen 31 kişi hastaneye kaldırılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler