'Yandaş medya yargı üzerinde baskı kuruyor'

Hakkındaki davalar nedeniyle Kuzey Irak'a kaçtığı iddia edilen BDP Diyarbakır eski il başkanı Mehmet Ali Aydın, yazılı bir açıklama yaparak işleri nedeniyle Kuzey Irak'ta bulunduğunu, Türkiye'de hakkında herhangi bir arama ya da yakalama kararı bulunmadığını belirtti.

Yayınlanma: 30.11.2011 - 12:32
Abone Ol google-news

Hakkındaki davalar nedeniyle Kuzey Irak’a kaçtığı iddia edilen BDP Diyarbakır eski il başkanı Mehmet Ali Aydın, “Yargı organları üzerinde baskı aracı olmayı ve Kürt siyasetine karşı yürütülen siyasi soykırım operasyonlarının psikolojik ayağını oluşturmayı kendine görev edinen yandaş medya gün geçtikçe basın etik değerlerini ayaklar altına alan bir yayın politikasını derinleştirerek yürütmektedir” dedi. AKP’ye yakın gazetelerde  Kuzey Irak’a kaçtığı yolunda haberler çıkan  BDP Diyarbakır eski il başkanı Mehmet Ali Aydın, yazılı bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı.

Aydın “15 Şubat 2010 tarihinde yapmış olduğum bir basın açıklamasından dolayı tutuklandım 3 ay 7 gün cezaevinde kaldım, akabinde 8 yıl 4 ay hapis cezası aldım ve tahliye oldum. Halen itirazımız üzerine dosya Yargıtay’da olup sonuçlanmış değildir. 6 Ekim 2011’den bu yana kişisel işlerim dolayısıyla Erbil'’de bulunmaktayım” dedi.

Türkiye’de hakkında herhangi bir yakalama veya tutuklama kararı bulunmadığını dile getiren Aydın, Yargıtayca onanmış herhangi bir cezası olmadığını bildirdi. Hakkında çıkan haberlere tepki gösteren Aydın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Yargı organları üzerinde baskı aracı olmayı ve Kürt siyasetine karşı yürütülen siyasi soykırım operasyonlarının psikolojik ayağını oluşturmayı kendine görev edinen yandaş medya gün geçtikçe basın etik değerlerini ayaklar altına alan bir yayın politikasını derinleştirerek yürütmektedir. Bir basın açıklamasına 8 yıl 4 ay ceza veren bir hukuk sistemine elbette Kürt siyasetçileri olarak güven duymamız söz konusu olamaz. AKP, her ne kadar Kürt siyasetçi sayın Kemal Burkay’ı Türkiye’ye davet ederek ülkemizde Kürt siyasetçilerine uygulanan yargılı infazları perdelemek istemişse de mızrağı çuvala sığdıramamıştır. Ülkemizin hukuk kurumları AKP vesayeti ile dünya hukuk tarihine kara leke olarak geçecek binlerce karar almakta, Kürt halkının özgürlük taleplerini bu şekilde engelleyebileceklerini sanmaktadırlar. Bugün ülkemizde yaşanan hukuk garabetinin sorumlusu AKP iktidarıdır. Bizler Kürt siyasetçileri olarak halkımızın özgürlük, demokrasi ve barış mücadelesini yurtdışında da olsak cezaevlerinde de olsak yürütmeye ve yükseltmeye devam edeceğiz. AKP’nin faşizan politikalarına karşı asla geri adım atmayacağız.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler