‘Yanlışlıklar komedyası oynanıyor’

İhraç edilen akademisyenler Dr. Utku Uraz Aydın, araştırma görevlileri Burcu Yılmaz ve Emre Tansu Keten, alkışlarla uğurlandı.

Yayınlanma: 15.02.2017 - 22:01
Abone Ol google-news

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden ihraç edilen üç akademisyen Dr. Utku Uraz Aydın, araştırma görevlileri Burcu Yılmaz ve Emre Tansu Keten, dün, alkışlarla uğurlandı. Odalarını boşaltan akademisyenlere veda için Nişantaşı’ndaki fakülte binası önünde toplanan grup, “Teslim olmadık, teslim olmayacağız”, “Yaşasın sınıf dayanışması” sloganlarıyla, ihraç kararını protesto etti. Fakültenin efsane hocalarından, 2009 yılında hayata gözlerini yuman Prof. Dr. Ünsal Oskay’ın fotoğrafını taşıyan grup üyeleri, “Akademi susturulamaz, geri döneceğiz” pankartı açtı. Polis ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Üniversitede görevli özel güvenlik görevlilerinin grubu kameraya alması dikkat çekti.

Trajediye döndü

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo TV Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şükran Esen de ihraç edilen akademisyenlere destek oldu. Şükran Esen, “Güzel bir günde değiliz, zor günlerden geçiyor Türkiye. 1980’lerde daha kötüsünü yaşadık, ona yaklaşıyoruz ama bugünler de altta kalacak. İhraç edilen üç arkadaşımız için buradayız. Suçsuz olduklarını biliyoruz. Onun için sorgulanması gerekirken ‘neden sorguladınız’ üzerine ihraç edilmesi bizim açımızdan yanlıştır. Yanlışlıklar komedyası oynanıyor. Komedyadan trajediye döndü” dedi.

Utku Uraz Aydın da ihraç kararının eğitimi hedef alan bir siyasal operasyon olduğunu söyleyerek, Marmara Üniversitesi Dekanı Mehmet Emin Arat’ı istifaya çağırdı. Emre Tansu Keten ise “Bizlere yapılan siyasi ve hukuki bir saldırıdır.

Akademiyi bütünüyle savunmamız gerekir. Mücadeleye devam edeceğiz” dedi. Akademisyenler, basın açıklaması öncesi, odalarından birer videolu mesaj gönderdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler