Yapı Kredi'den çocuklara yeni kitaplar

Yapı Kredi Yayınları Doğan Kardeş Dizisi'nden Esin Uslu'nun Türkçeye kazandırdığı "Her Güne Bir Sanat Etkinliği", Bilgin Adalı'nın kaleminden "Oğuz Kağan Destanı" ve Erika Bartos'un yazdığı "Arkadaşlık" raflarda yerini aldı.

Yapı Kredi'den çocuklara yeni kitaplar
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 30.03.2012 - 14:04

Türkiye'nin en köklü çocuk yayınlarına imza atmış olan Yapı Kredi Yayınları Doğan Kardeş Dizisi'nden Esin Uslu'nun Türkçeye kazandırdığı "Her Güne Bir Sanat Etkinliği", Bilgin Adalı'nın kaleminden "Oğuz Kağan Destanı" ve Erika Bartos'un yazdığı “Arkadaşlık”, kitapları çocukları, onların yetişmesine değer veren aile, eğitimci tüm okurları raflarda umutla bekliyor.

 
Her Güne Bir Sanat Etkinliği

Yapı Kredi Yayınları, Doğan Kardeş Dizisi’nden çıkan Esin Uslu'nun çevirdiği Doris Kutschbach, Christiane Weidemann, Anne – Kathrin Funck'un "Her Güne Bir Sanat Etkinliği", Afrika masklarından Avrupa resmine, modern sanattan klasiklere kadar pek çok eserle tanışmanızı sağlayacak. Yılın her günü için farklı bir etkinlik içeren bu kitap çocukların hayal gücünü geliştirmek, sanatla ilgili temel bilgileri edinmelerini sağlamak için harika bir eser!


Oğuz Kağan Destanı

Uzun yıllardır çocuklar için kitaplar yazan Bilgin Adalı’nın daha önce, ilgiyle okunan çeşitli destan uyarlamaları çıkmıştı. Yapı Kredi Yayınları’ndan çıkan Oğuz Kağan Destanı da bunlardan biri… Kitapta Bilgin Adalı’nın güzel dilinden, Türklere ait bir yaratılış efsanesi ile yiğitliği ile ünlü Türk kahramanı Oğuz Kağan’ın destanı anlatılıyor… Sadece yiğitlik ve cesaretle kahramanlık destanı yaratılamayacağını, adaletin de önemini vurgulayan Adalı’nın yeniden yazdığı bu destanı Mustafa Delioğlu resimledi.

Başlangıçta ne yer vardı ne de gök… Yokluğun dört bucağını sonsuz sular kaplardı. Derken insan yaratıldı. İnsanoğlu çoğaldı, kendine yurtlar buldu. Destanlar yazdı.
 
“Destanda anlatılmaz ama,
düşündüm ve buldum
bu sözleriyle anlatmak istediği nedir:
‘Güçlüyken zulmeden,
yitirince gücünü,
zulmüne uğrar en güçsüzlerin bile.
Koruyun onları,
zarar vermeyin güçsüzlere.’
Bize verdiği öğüt bu yiğit Oğuz’un,
binlerce yıl öteden.”

 
Uğurböceği Sevecen ile Salyangoz Tomurcuk dizisinden “Arkadaşlık”

 
Macar Yazar Erika Bartos’un yazıp çizdiği, Agi Judit Kirişoğlu ve Elvan L. Eti'nin Türkçeye kazandırdığı ilkokul öncesi yeni bir çocuk kitabı serisinin, Uğurböceği Sevecen ile Salyangoz Tomurcuk’un ilk kitabı “Arkadaşlık”, Yapı Kredi Yayınları’ndan çıktığında çocukların çok ilgisini çekmişti. Erika Bartos’un yalın ama ayrıntılarla bezeli çizimleriyle hazırladığı serinin ikinci kitabı “Gökkuşağı” yayımlandı. Üçüncü kitap “Noel Baba” ise yayın sırasını bekliyor.

Bartos, “Gökkuşağı” kitabında Uğurböceği Sevecen’in arkadaşı Salyangoz Tomurcuk’un bir hayalini gerçekleştirmek için canını dişine takarak nasıl çabaladığını, diğer arkadaşlarını da bir araya getirerek gizli gizli nasıl bir sürpriz hazırladığını anlatıyor.


Erika Bartos Kimdir?

Erika Bartos 1974’te Budapeşte’de doğdu. Budapeşte Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümünü bitirdi. Üç çocuk sahibi olduktan sonra, 2003 yılında çocuk masalları yazmaya ve çizmeye başladı. Beş kişilik bir ailenin gündelik hayatını anlattığı, 11 kitaptan oluşan Anna, Peti ve Gergö serisiyle 16 kitaptan oluşan Sevecen ve Tomurcuk serisi en sevilen kitapları oldu. Ayrıca masal ve şiir kitapları ve kahramanlarının çizgi filmleri yayımlandı. Çizimleri birçok sergide yer aldı; bunların içinde en önemlisi 2011 yılında Budapeşte Mimarlık Merkezi'ndeki, mimarlık ile masal illüstrasyonları arasındaki bağı gösteren sergisiydi. Anna, Peti ve Gergö serisiyle, 2010’da Macaristan’da “10 Yılın En Başarılı 50 Kitabı” yarışmasında Birincilik Ödülü; 2011’de Sevecen ve Tomurcuk çizgi filmiyle Jiangyini Uluslarası Çocuk Çizgi Filmleri Festivali’nde En Başarılı Kısa Film Ödülü aldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler