'Yaşıyorsun ve yaşatman gerek'

Ankara’daki canlı bomba saldırısında Can Ateş’e “17 yaşındayım, bana bu acıyı yaşatma” diyerek elini tutan ve hastaneye kadar onu bırakmayan 17 yaşındaki Güneş Şengül Bali’ye Cumhuriyet ulaştı. Bali, “Şunu düşündüm, yerde yatan yaralılar gidemeyecek. Bunun bilincindesin, yaşıyorsun ve yaşatman gerekiyor” dedi.

Yayınlanma: 23.10.2015 - 07:27
Abone Ol google-news

Ankara’da meydana gelen canlı bomba saldırısında iki bacağı parçalanan Can Ateş’e “17 yaşındayım bana bu acıyı yaşatma” diyerek elini tutan ve bu sözleri ile hafızalara kazınan 17 yaşındaki Güneş Şengül Bali’ye Cumhuriyet ulaştı. İstanbul Sancaktepe’de yaşayan ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi olan Bali, patlama sonrası alandan uzaklaşmak yerine yaralılara yardım etmek için orada kaldı. Suruç’ta meydana gelen patlamada da çok sayıda arkadaşını kaybeden Bali, “Suruç’ta yaşamını yitiren Polen Ünlü, Ezgi Sadet, Büşra Mete hepsi arkadaşımdı. Onları kurtaramadım, oradakilere yardım edemedim ama şimdi buradayım ve kalarak yardım etmeliyim diyerek bir yere gitmedim. Patlama alanında kalarak yaralılara yardım ettim. Artık korkmuyoruz, üzülmek yerine öfkeleniyoruz” dedi.

Ateş’i hastaneye götürene kadar da elini bırakmayan 17 yaşındaki Bali, o anları şöyle anlattı:

“Yaralıların yanına geçtiğimde yerde daha sonra adını öğrendiğim Can abiyi gördüm. Yanına gittim, kendimi tanıttım, ‘Ben Güneş’ dedim. ‘17 yaşındayım, yanındayım, yaşıyorsun, yaşaman gerekir’ dedim, konuştum. Ayağında problem vardı. Elini tuttum, elinin çalıştığını anlamak için elini sıktırdım. O arada ‘ayağımı hissetmiyorum, çok az hissediyorum’ dedi. Pantalon olduğu için yarasını çok da anlamadım, ama yırtılmıştı, kanlıydı her yer. İki ayağından da yaralıydı. Kendisi ‘sol ayağıma birşey batıyor. Onu ayağımdan çıkarsana’ dedi. Önce anlamadım sonra dizden aşağısı olmayan başkasına ait, kopmuş bir bacak gördüm. O ayağına batıyormuş, çıkarmam gerekiyordu. Kendisine ‘gökyüzüne bak, sen bakarsan çıkartamam orada’ dedim ve Can abinin ayağına batan kopmuş bacağı o anda çekip çıkardım.”

Yaşatman gerek

Bali, “Hiç korkmadın mı?” diye sorduğumuzda “Korkunun yerini artık öfke aldı. Patlama alanında çok sayıda ceset ve yaralı vardı. Polis de gaz bombaları attı. Şunu düşündüm, yerde yatan yaralılar gidemeyecek. Bunun bilincindesin, yaşıyorsun ve yaşatman gerekiyor” diye yanıt verdi.

Can Ateş’in ayağına batan bacağı yerinden çıkardıktan sonra, kanamayı durdurmak için tampon yaptığını ve ambulans gelene kadar elini tutarak olay yerinden ayrılmadığını anlatan Bali, “Pankartla Can abiyi taşıdık, o ana kadar elini bırakmadım ve ambulansa bindirdikten sonra kendisini bir daha görmedim. Birkaç kez telefon ile konuştuk, yüz yüze de görüşeceğiz” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler