Yeneroğlu'ndan Yargıtay Tetkik Hakimi'nin kitabı hakkında açıklama

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Yargıtay Tetkik Hakimi Asım Kaya'nın yazdığı "Cumhuriyet Savcısının Etkin Soruşturma Yapma Görevi" isimli kitaptaki kadınlarla ilgili cümlelerine tepki gösterdi. Daha sonra açıklama yapan Yenerdoğlu, "Asım Bey de yanlış anlaşıldığını, kendisinin bu alıntıları sahiplenmediğini belirtiyor" dedi.

Yayınlanma: 14.04.2021 - 16:57
Yeneroğlu'ndan Yargıtay Tetkik Hakimi'nin kitabı hakkında açıklama
Abone Ol google-news

Kitapta yer alan kadınların ifadesi alınırken dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili olarak yazdığı "kadınların erkek memurları etkileme gücü" ifadesini eleştiren Yeneroğlu, "Adalet Akademisinde ders veren bir Yargıtay Tetkik Hakimi de kadınlarla ilgili bu saçma sapan görüşlere sahip oluyor" dedi.

Yargıtay Tetkik Hakimi olduğu ve Türkiye Adalet Akademisi'nde hâkim adaylarına ders verdiği belirtilen Asım Kaya'nın yazdığı "Cumhuriyet Savcısının Etkin Soruşturma Yapma Görevi" isimli kitabın 259. sayfasında yer alan "Kadın İfadesi Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar" bölümündeki tanımlar tepkilere neden oldu. Kitapta yer alan söz konusu bölüm şöyle:

"KADINLARIN ERKEK MEMURLARI ETKİLEMEYE ÇALIŞMASI"

"Kadınların ifadesinin alınmasında bazı hususlara dikkat edilmesi önerilmektedir. Birincisi, kadınların erkek memurları etkilemeye çalışmalarıdır. Bunu kadınlığın etkileme gücünü kullanarak yaptıkları belirtilir. İkincisi kadınların saflığı oynamalarıdır. Üçüncüsü, kadınlardaki kötü hafıza özelliğinin kötüye kullanılmasıdır. Dördüncüsü olarak da ağlama, bayılma ve fenalaşma hallerinin kullanılmasıdır."


Kitabın aynı bölümünde devam eden kısmın kesilmesi anlatımın farklı yönlere kaydığı görüldü. Kiraptaki bölüm şöyle devam ediyor:

 "Yukarıda izah edilen açıklamaların dışında bize göre kadınların ifadesi alınırken fiziksel olarak dinlenme imkanı tanınması gerekir. Ayrıca kadınların varsa bebekleriyle ve çocuklarıyla ilgilenme zorunlukları ifade alma sırasında da devam etmektedir. Bu gibi durumlarda bebeklerinin yanlarında bulundurulması halinde ifade alma süreci olumsuz etkilenmemelidir..."

YENEROĞLU'NDAN AÇIKLAMA

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile tetkik hakimine şu eleştiriyi yöneltti:

"Adalet Akademisinde ders veren bir Yargıtay Tetkik Hakimi de kadınlarla ilgili bu saçma sapan görüşlere sahip olup bir de bunları ders kitaplarında hukuk öğretisi olarak eğittikten sonra kadın-erkek eşitliği mücadelesinin ne kadar zor olduğunu takdir etmemek imkansız."

Bir açıklama daha yapan Yeneroğlu, "Adalet Akademisi halihazırda bu içerikleri öğretiyor gibi bir anlam çıkartan arkadaşlar olmuş. Adalet Akademisinde kadınlarla ilgili bu içerikler öğretilmiyor. Asım Bey de yanlış anlaşıldığını, kendisinin bu alıntıları sahiplenmediğini belirtiyor. Hakkaniyet adına eklemiş olalım" dedi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler