Yeni bir vakıf üniversitesi daha kuruluyor

İstanbul'da, İbn-i Haldun Üniversitesi adıyla yeni bir vakıf üniversitesi kurulmasını öngören kanun tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Yayınlanma: 03.12.2013 - 13:01
Abone Ol google-news

Tasarıya göre, İstanbul'da Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı tarafından İbn-i Haldun adıyla bir vakıf üniversitesi kurulacak. Bu üniversite Eğitim, İletişim, İnsan ve Toplum Bilimleri, Hukuk ve  Siyasal Bilgiler fakülteleri ile Sosyal Bilimler ve Eğitim Bilimleri enstitülerinden oluşacak.

Tasarının gerekçesinde, Türkiye'de 2012 yılında 1 milyon 895 bin 479 kişinin bir yükseköğretim programına yerleştirilebilmek için talepte bulunduğu, ancak 865 bin 482 öğrencinin yükseköğretim programlarına yerleştirildiği ifade edildi.

Gerekçede, Türkiye'de 2012-2013 eğitim-öğretim yılında üniversitelerin açıköğretim ve diğer yükseköğretim kurumları hariç ön lisans, lisans, ikinci öğretim, lisansüstü ve tıpta ihtisas programlarındaki toplam 2 milyon 679 bin 739 öğrencinin takriben yüzde 9'una tekabül eden 250 bin 85'inin vakıf üniversitelerinde öğrenim gördüğü belirtildi.

Kamu tüzel kişiliğine sahip vakıf üniversitelerinin kamu kaynaklarıyla değil, öz kaynaklarıyla kazanç amacı gütmeden hizmet verdiği ve Türk yükseköğretiminin önemli bir bölümünü oluşturduğu kaydedilen gerekçede, bu çerçevede kurulması öngörülen İbn-i Haldun Üniversitesi'nin Türkiye'de yükseköğretim talebinin karşılanmasına katkı sağlayacağı vurgulandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler