"Yeni düzenlemenin çalışanlara katkısı yok"

Anayasa değişikliği referandumunun sonucunu ve Türk kamuoyuna yansımasını değerlendiren eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, çalışma hayatı ile ilişkili olmak üzere getirilen birçok düzenlemenin, çalışanlara hiçbir katkısının olmayacağını savundu.

Yayınlanma: 15.09.2010 - 06:51
Abone Ol google-news

Anayasa değişikliği referandumunu değerlendiren Yaşar Okuyan, referandumdan çıkan sonucun beklenilen bir sonuç olmadığını ifade etti. Birçok kamuoyu yoklamasına göre 'evet' ve 'hayır' oyları arasında 1-2 puanın oynadığını ifade eden Okuyan, "Birçok araştırmaya ve kamuoyu yoklamasına göre arada 1-2 puan fark olacağı tahmin ediliyordu. Fakat arada büyük bir fark var" diye konuştu.

Referandum sonucunun 'evet' olarak çıkmasının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sayesinde gerçekleştiğini savunan Okuyan, "Sayın Başbakan'ı kutlamak lazım. Gerçi hiçbir ölçü tanımadan bu referandum kampanyasını yürüttü. Ama sonuç ne olursa olsun, yapılan siyaset sonuçtur. Bütün bunlara rağmen yüzde 58 evet çıkmasında pay bana göre tek başına Tayyip Erdoğan'ındır. AKP'nin değildir. Evet'i destekleyen diğer partilerin sonuca hiçbir katkısı yok. Bu sonucun mimarı başbakandır. Şahsen tebrik ediyorum. Yapacak bir şey yok. Halkın kararına saygılı olacağız" diye konuştu.

Anayasa değişikliği paketindeki bir maddenin Ekonomik ve Sosyal Konsey ile ilgili olduğunu belirten Okuyan, "Anayasanın bir maddesi Ekonomik ve Sosyal Konsey ile ilgili, çok merak ediyorum şimdi. O değişen anayasa maddesine göre Ekonomik ve Sosyal Konsey kurulacak diyor. Şu anda 2001 yılında çıkmış olan kanunla kurulu olan ve halen var olan Ekonomik ve Sosyal Konsey ne olacak. Yani bunu iptal mi edecekler? Yeniden mi kuracaklar? Bunda değişiklik mi yapacaklar bilmiyoruz. Çünkü var böyle bir konsey, burada çelişkili bir durum var" diye konuştu.

"Değişen ne olacak?"

Memurların önümüzdeki sene yapılacak olan toplu görüşmelerde bu senekinden farklı olarak fazladan bir şey kazanacaklarını ummadığını ifade eden Okuyan, " Anayasa değişikliğine toplu sözleşme ile ilgili madde koydular, ama ben merak ediyorum. Önümüzdeki sene, şu andaki yürürlükte olan toplu görüşmeden ne gibi farklı bir sonuç çıkacak. Memurlar ne elde edecekler, bekleyip göreceğiz" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler