'Yerel medya demokrasinin kılcal damarları gibidir'

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, yerel medyanın Türkiye'de önemli bir ihtiyacı karşıladığını belirterek, ''Yerel medya çok önemli. Yerel medyayı demokrasinin kılcal damarları gibi görüyorum'' dedi.

Yayınlanma: 29.11.2012 - 10:25
Abone Ol google-news

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından Marmaris'teki bir otelde düzenlenen ''Yerel ve Bölgesel Medya Buluşması'' toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, yılda iki defa düzenlenen toplantıları çok önemsediğini söyledi.

Yerel Medya Eğitim Seminerleri ile başlayan, daha sonra Yerel Medya Buluşmaları olarak düzenlenen toplantıların 23'üncüsünün gerçekleştirildiğine işaret eden Arınç, ''Samimiyetle söylüyorum, bu toplantıları çok seviyorum, çok beğeniyorum ve çok samimi buluyorum. Bu içtenlikle çalışan arkadaşlarımızın bu toplantılardan yararlandığını görüyorum. Hükümetteki görevlerimiz bir tarafa bu toplantılar nerede olursa olsun ben de eşimle katılmayı, sizlerle tanışmayı ve kucaklaşmayı çok arzu ediyorum. Bugün de 8 ilimizden yaklaşık 250 medya mensubunun katılımıyla güzel bir toplantı gerçekleştiriyoruz'' diye konuştu.

Toplantının Muğla'da yapılıyor olmasının sebepsiz olmadığını dile getiren Arınç, bu ilin medya potansiyelinin çok yüksek olduğunu, 10 yeni Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğü'nden birinin Muğla'da açıldığını kaydetti.

 

'Yerel medya demokrasinin kılcal damarı'

Yerel medyanın önemine değinen Başbakan Yardımcısı Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Yerel medya çok önemli. Yerel medyayı demokrasinin kılcal damarları gibi görüyorum. Elindeki kıt imkanlarla haberden habere koşan dürüst, samimi ve çalışkan gazeteci arkadaşlarımızla yerel medya Türkiye'de hem güçlü hem de büyük bir ihtiyaç. Anadolu insanının duygu ve düşüncelerine tercüman olan yerel medya temsilcilerinin ülkemizin katılımcı bir anlayışla yönetilmesinde büyük emekleri olduğunu, halkımızın hissiyatlarını yansıtmak ve onların sorunlarına çözüm bulmak adına hayati bir rol üstlendiğini düşünüyorum.''

Bir siyasetçi olarak her zaman Anadolu'nun sesine kulak vermeye çalıştığını, 40 yıldır bu işin içinde olduğunu anlatan Arınç, ama siyaseti büyük salonlarda elit insanlarla, seçkincilerle oturarak, gülüşerek, ahkam keserek hükümetler kurup devirerek yapmadığını vurguladı.
Arınç, köyleriyle, kasabalarıyla, kahveleriyle, yaylalarıyla, kışlaklarıyla gezerek insanlarla temas kurup, dinleyip ve onların duygu ve düşüncelerini paylaşmak üzere siyaset yaptığını söyledi.

Bundan dolayı her zaman ayağının birinin Anadolu'da, bir gözünün de yerel medyaların sayfalarında ve ekranlarında olduğunu belirten Arınç, salondaki basın mensuplarına seslenerek, ''Hepsi diyemeyeceğim, ama büyük bir kısmı binbir güçlükle ve gazetecilik namusuna halel getirmeden bu işi büyük bir aşkla yapan siz değerli yerel medya emekçileri yerelin sesini en güzel şekilde bizlere duyurmaktasınız. Bu sesi kamuoyuna taşımaktasınız ve gerçekten takdir edilecek, eli öpülecek bir görev yapmaktasınız'' diye konuştu.

Yıllarca ulusal medyayı nasıl takip ettiyse aynı hassasiyetle yerel medyada yazılanları da izlediğini ve dikkate aldığına dikkati çeken Arınç, şu anda bile Manisa'da yayımlanan tüm gazeteleri ve üstüne üstlük bu dönemden itibaren Bursa'nın bütün yerel medyasını günü gününe takip ederek okuduğunu, oradaki haberleri gördüğünü kaydetti.

Büyük imkanlar ve büyük paralarla ulusal düzeyde bu işi yapanların yerel medyaya da bir göz gezdirmeleri önerisinde bulunan Arınç, yerel medyadaki iş disiplini, habercilik anlayışı, gündem takibi, köşe yazılarının içeriği, hatta çoğu gazetenin görsel içeriğinin ulusal medya kuruluşlarının pek çoğunun önünde bulunduğuna işaret etti.

Ulusal gazetelerde artık tek tipleşen habercilik anlayışının aksine yerel gazetelerde kimi zaman ciddi edebi yazılara, hatta çok güzel mizaha rastladığını vurgulayan Arınç, ''Son zamanlarda ulusal basında edebiyata ve mizaha rastlayanınız var mı bilemiyorum'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler