Yerel yönetimden milli marşa hayır

İtalya'nın kuzeyinde Bergamo yakınlarındaki bir beldede, ilk ve ortaokullarda İtalya'nın milli marşı olan "Mameli Marşı"nı söyletme girişimi geri tepti.

Yayınlanma: 02.09.2010 - 12:03
Abone Ol google-news

Ponteranica Belediye Başkan Yardımcısı Giuseppe Minetti, Kuzey Birliği Partisi olarak öneriyi neden reddettiklerine ilişkin soruya karşılık, "Maalesef İtalyanım, ama kendimi İtalyan hissetmiyorum" dedi.

Silvio Berlusconi başbakanlığındaki merkez sağ eğilimli iktidarın koalisyon ortağı Kuzey Birliği Partisi (KBP), ayrılıkçı eğilimler taşıdığını Bergamo'ya bağlı 7 bin nüfuslu Ponteranica beldesinde de ortaya koydu. Belediye meclisinde, Berlusconi liderliğindeki Özgürlükçü Halk Partisi'ne (ÖHP) mensup üyelerinin ulus bilincini geliştirmeye kalkışmaları, tam tersi bir sonuca yol açtı.

ÖHP'li üyeler, KBP'liler tarafından reddedilen önergeyi sunma gerekçelerini, "öğrenciler arasında, tüm yurttaşların ortak paydası konumundaki aynı vatana ait olma ve birarada yaşama duygusunu sağlamlaştırma umuduyla milli marş bilincini yaygınlaştırma" olarak açıkladılar.

Belediye Başkan Yardımcısı Minetti ise öneriyi neden kabul etmediklerini açıklarken, esas itibarıyla 2003'te 64 yaşında vefat etmiş olan Milanolu şarkıcı Giorgio Gaber'e ait "Maalesef İtalyanım, ama kendimi İtalyan hissetmiyorum" cümlesini yinelemekle yetindi.
ÖHP'li üyelerden Luca Oriani, KBP'nin tavrının kendileri için bir sürpriz olmadığını söyledi. Oriani, önergenin reddedilmesinde, merkez solun en önemli siyasi oluşumu Demokrat Parti'ye mensup üyelerin çekimser kalmalarının belirleyici bir rol oynadığına işaretle, "Demokrat partililer çekimser kaldılar. ÖHP'ye ait hiç bir öneriyi desteklememe anlayışlarını, milli marşla ilgili bir konuda da sürdürdüler" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler