YGS'de iptal istemine verilecek karar bekleniyor

Ankara 7. İdare Mahkemesi, YGS'deki şifre iddiaları üzerine sınavın yürütmesinin durdurulması istemini reddetmesinin ardından sıra iptale ilişkin vereceği karara geldi.

Yayınlanma: 15.05.2011 - 07:38
Abone Ol google-news

YGS'deki şifre iddiaları üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış, Konya'dan YGS sınavına giren bir öğrenci adına da Avukat Ahmet Gürol Şağban hem yürürlüğünün durdurulması hem de iptal edilmesi için sınavı yargının gündemine taşınmıştı. Ankara 7'nci İdare Mahkemesi sınavın yürürlüğünün durdurulması talebini reddedince gözler bu kez iptal istemine verilecek karara çevrildi.
 

Davadan feragat edecek

Davalı Şağban'ın, 7 gün içinde karara itiraz hakkı bulunuyor. Ancak avukat verilen karara itiraz etmeyecek. Yarın Ankara 7'nci İdare Mahkemesi'ne itirazdan "feragat" ettiklerini bildiren dilekçeyi sunacak olan Şağban, dava sürecinin uzamaması ve konunun bir an önce Danıştay'ın gündemine gelerek nihai kararı verilmesini isteyecek. Ankara 7'nci İdare Mahkemesi'nin Avukatın bu talebinin ardından itiraz süresini beklemesine gerek kalmayacak. Mahkeme incelemesini tamamladıktan sonra YGS'nin iptal istemini görüşmek için bir tarih belirleyecek. Bu nedenle 1 milyon 700 bin genci nefesini tutarak beklediği YGS'nin iptal edilip edilmeyeceğine ilişkin kararın da önümüzdeki hafta içinde çıkması bekleniyor.
 

Dava süreci

Avukat Ahmet Gürol Şağban, YGS'deki şifre iddiaları üzerine sınava giren bir öğrencinin avukatı Ahmet Gürol Şağban sınavın iptal edilmesi için Danıştay'a dava açtı. Danıştay, görevsizlik kararı vererek, dosyayı Bölge İdare Mahkemesi'ne gönderdi. Bunun üzerine dosya Ankara 7. İdare Mahkemesi'nin gündemine geldi. Mahkeme, sınavın yürürlüğünün durdurulması talebini reddetmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon