Yılbaşında hava nasıl olacak?

Hava, Türkiye'nin büyük bir bölünde parçalı bulutlu ve açık geçerken, hava sıcaklığı da artmaya devam edecek. İşte bölge bölge hava durumu...

Yayınlanma: 31.12.2009 - 07:30
Abone Ol google-news

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; sabah saatlerinde Kars, Ağrı, Iğdır, Van, Hakkari ve Şırnak çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığ, Türkiye'nin kuzey, iç ve batı kesimlerinde 4 ila 6 derece artarken; rüzgar, genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak esecek.
 

Buzlanma don ve kuvvetli rüzgar uyarıları

Meteoroloji, Türkiye'nin iç ve doğu bölgelerinde sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu. Meteoroloji, ayrıca rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz zehirlenmeleri, çatı uçması v.b.) dikkatli ve tedbirli olunması konusunda da uyarı yaptı.

Bölgelerde hava

MARMARA: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-55 km/saat) olarak esecek.

EGE: Az bulutlu ve açık, zamanla kıyı kesimleri parçalı bulutlu geçecek. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarınde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-50 km/saat) olarak esecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Afyon, Kütahya) buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, akşam saatlerinden sonra kıyı kesimleri parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Göller Yöresinde (Isparta, Burdur) buzlanma ve don olayı olacak.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeybatısı parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde (Bolu, Karabük, Kastamonu) buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Doğusu ile zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Kars, Ağrı, Van, Hakkari ve Şırnak karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Iğdır çevreleri yağmurlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler