Yılmaz Vural'a İngiltere'den teklif var

Tecrübeli Türk teknik direktör Yılmaz Vural, İngiltere Premier Lig'den bir takımı çalıştırmak için kulüp yetkilileriyle görüştüğünü söyledi.

Yayınlanma: 27.11.2013 - 16:43
Abone Ol google-news

Yılmaz Vural, yaptığı açıklamada, şu anda Londra'da olduğunu ve bir Premier Lig ekibinin Üst Düzey Yöneticisi'yle (CEO) görüştüğünü belirterek, şöyle konuştu:

"Oğlumun diploma töreni için Londra'ya geldim. Mancini'nin Galatasaray'a gelmesine katkı veren bir arkadaşım bana 'İngiltere'de çalışmak ister misin?' diye sordu. Bende 'evet' dedim. Bunun üzerine Premier Lig ekiplerinden birinin CEO'su ile görüştüm. Adam benim hayranım çıktı. Ben de şaşırdım. İngiliz basınına verdiğim röportaj sonrasında da İngilizler üzerime düştü. Arsenal maçlarını Mesut Özil'in locasından takip ediyorum ve burada da olunca iş büyümeye başladı."

Görüştüğü kulübün ismini vermekten kaçınan Vural, "Premier Lig ekibinin CEO'su ile maddi konulara kadar her şeyi konuştuk. Şu anda antrenörleri olduğu için isim vermem doğru ve etik olmaz. Antrenörleri de takımdan ayrılmak istiyor ve başkanla da arası pek iyi değil. Belki yarın açıklanır. Antrenörleri ayrılırsa orada çalışmayı düşünüyorum" diye konuştu.

 Championship'ten de teklifler var

 Premier Lig'in bir alt ligi olan Championship'ten de teklifler aldığını da anlatan tecrübeli teknik adam, "İngiltere'de ismim duyulmaya başlayınca ve iş büyüyünce Championship'ten de iki takımdan teklif aldım. 'Hemen gel başla' dediler. İngiltere dünyanın takip ettiği bir lig. Burada çalışmak ve İngiliz basınında tam sayfa çıkmak hiçbir Türk'e nasip olmamıştır" ifadelerini kullandı.

 "İşin hayata geçme aşaması kaldı"

 

İngiltere'de isminin gündem olduğunu belirten Vural, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kulüple ciddi ciddi görüşme oldu. İşin hayata geçme aşaması kaldı. Tabii bu işler belli olmuyor. Zamanında gece anlaşıp, gündüz vazgeçilen anlaşmalarım oldu. Bilemiyorum ama inşallah gerçekleşir. Herkesin çalışmak istediği, bütün dünyanın izlediği önemli bir lig. İnşallah İngiltere'de çalışırsam Türk antrenörleri adına önemli bir gelişme olur. Heyecanım Türk sporunu temsil edeceğimden kaynaklanıyor."

 İngiliz basınında da yer aldı

 İngiliz Daily Mail gazetesi, teknik direktör Yılmaz Vural'ın İngiltere Premier Lig takımlarından biriyle görüştüğünü yazdı.

Bugüne kadar 22 takım çalıştıran 60 yaşındaki Vural'ın en son Elazığspor'da görev yaptığını belirten gazete, İngiltere Premier Lig ekiplerinden biriyle görüşmelerde bulunan deneyimli teknik adamın kariyerini "Ada"da sürdürebileceğini kaydetti.

Vural'ın Alman vatandaşlığı bulunduğunu ve Köln Spor Akademisi'nden mezun olduğunu hatırlatan Daily Mail, tecrübeli ismin cumartesi günü Arsenal'ın Southampton'ı 2-0 yendiği maçı da Emirates Stadı'nda izlediğini aktardı.

Antrenörlük kariyerine 1986 yılında başlayan Vural'ın "Sir Alex Ferguson ile aynı yılda başladık. O Manchester United'dan emekli oldu, ben ise 22 takımı çalıştırdım" sözlerine yer veren gazete, 60 yaşındaki teknik adamın Türk medyasında karizmatik bir yeri olduğunu ifade etti.

İngiliz gazetesi, internet sitesinde Vural'a ait videolara da yer verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler