Yitik gençlik

City of God’ın (Tanrıkent) yazarı Braulio Mantovani’nin senaryosunu kaleme aldığı sosyal dram, Rio de Janeiro’daki sokak çocuklarının acı, zorlu yaşam öykülerini yansıtıyor.

Yayınlanma: 09.08.2012 - 17:53
Abone Ol google-news

José Padilha’nın Bus 174 (174 Numaralı Otobüs) adlı belgeselinden ve gerçek olaylardan esinlenen yönetmen Bruno Barreto sokak çocuğu Sandro’yla oğlunu saplantılı bir şekilde arayan Marisa’nın yazgılarını kesiştiriyor.

Rio de Janeiro’nun yoksul varoşlarında yaşayan uyuşturucu bağımlısı Marisa’nın bebeği Sandro’yu uyuşturucu baronu Meleca alır. Sandro’yu acımasızlık, şiddet, cinayet, uyuşturucu, soygun dolu amansız bir dünyanın içinde büyütür. Meleca öldürülünce Sandro yaşamını tek başına sürdürmek zorunda kalır.

Yaşamda kalmayı başaran 22 yaşındaki Sandro sokak çocuklarının çetesine katılır.  Candelaria katliamından sağ kurtulan Sandro annesi Marisa’nın onu bulmasına karşın  nefret ve öfkeyle doludur, normal yaşama uyum sağlayamaz.

Sonunda bir belediye otobüsünü kaçırarak içindeki yolcuları rehin alır ama bu olayın  sonuçları onun beklemediği boyutta büyük olacaktır. 2009’da Brezilya’dan yabancı film  Oscar adayı olan çalışma Brezilyalı sokak çocuklarının kısacık ömürlerindeki trajediyi  düşündürücü, sarsıcı bir anlatımla sergiliyor.

Last Stop 174 (Son Durak 174)

Yönetmen: Bruno Barreto

Oyuncular: Michel Gomes, Cris Vianna, Marcello Melo Jr, Gabriela Luiz, Anna Cotrim, Tay Lopez, Vitor Carvalho/ 2008, 104 dakika, Kanal D Home Video.

Format : Dvd, Vcd.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler