"YSK'ye sorunlarla ilgili bilgi verdik"

CHP'li Gürsel Tekin, İstanbul'un çeşitli yerlerindeki sorunlarla ilgili bilgi verdiklerini, ama Yüksek Seçim Kurulu'nun henüz bir açıklama yapmadığını söyledi.

Yayınlanma: 30.03.2009 - 06:50
Abone Ol google-news

CHP'li Gürsel Tekin, yaptığı basın toplantısında, ''İstanbul'un çeşitli yerlerinde elektriğin kesilmesinin, bilgi sisteminin çökmesinin anlaşılabilir bir şey olmadığını'' söyledi.

Tekin, ''Adalar'da, Beylikdüzü'nde arkadaşlarımız seçim kuruluna bile alınmadı. Yenidoğan'da jandarma oy torbalarına el koydu. Bu sorunlar ne zaman giderilecek? Umarım bir açıklama yapılır'' dedi.

''Beyoğlu'nu CHP'nin mi, AKP'nin mi aldığı'' yönündeki bir soruya Tekin, ''Bizim arkadaşlarımız Beyoğlu'nu aldığımızı söylüyorlar. Bize gelen bilgiler bu yönde'' yanıtını verdi.

''Verdikleri rakamlarla televizyonlardaki rakamların birbirine uymadığının, bunu neye bağladığının'' sorulması üzerine de Gürsel Tekin, sistem sorunları çözülürse, sonuçların değiştiğinin de görüleceğini ifade ederek, bu anlamda bir çaba beklediklerini kaydetti.

''İstanbul için seçimlerin ne zaman netleşeceği'' sorusu üzerine Tekin, sonuçların netleşmesinin sabah 05.00'ı bulacağını söyledi.

''Açıklama için Kılıçdaroğlu'nun neden gelmediği ve moralinin nasıl olduğuna'' ilişkin soruyu da Tekin, ''Kılıçdaroğlu'nun moralinin gayet iyi olduğunu ve gerektiğinde gelip açıklamasını yapacağını'' belirterek karşılık verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler