Yüksekdağ: Beyaz Toros'un yerini siyah Ranger aldı

HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır'da düzenlediği grup toplantısında "Kürt halkına uygulanan zulmün sadece rengi değişmiştir. Beyaz Toros'un yerini siyah Ranger aldı" dedi.

Yayınlanma: 15.12.2015 - 15:38
Abone Ol google-news



Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Şu an siyasi iktidar bu kadar ölümün, kıyımın, savaşın, zulmün, acının ve gözyaşlarının arasında ne kadar büyük bir güç olduğu yalanını yaşıyor. Büyük bir yalanın içerisindeler. Büyük bir irtifa kaybı içerisindeler” dedi.

Yüksekdağ, "Kürt halkına uygulanan zulmün sadece rengi değişmiştir. Beyaz Toros'un yerini siyah Ranger aldı" dedi.

HDP bu haftaki grup toplantısını Diyarbakır’da gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Figen Yüksekdağ, şunları kaydetti: “Her otoriter yapı kendisinin en güçlü, en kudretli, en yenilmez olduğunu düşündüğü zamanlarda aslında en zayıf ve kırılgan günlerini yaşıyordur. Bunlar tarihten de ders almıyorlar. Hitler kendisini en güçlü ilan ettiği dönemde bütün dünyaya savaş açtı. Bütün dünyayı Avrupa’yı ele geçirip dize getireceğini düşündü. En büyük yenilgisini aldı. Tarihte daha sayamayacağımız, daha bir çok diktatör böyle yenildi, böyle yok oldu. Kimse bu diktatörlerin arkasından iyi bir çift laf söylemedi. Şimdi bu siyasi iktidar karşımızda her yerde, hem Türkiye’de hem de bölgede çatışma şiddet ve savaş siyaseti üzerinden ne kadar büyük bir güç olduğunu kanıtlamaya, göstermeye çalışıyor. Biz ısrarla onlara bu gerçeği hatırlatma görevini yerine getiriyoruz. Birilerinin bu gerçeği onlara söylemesi lazım. Düşündüğünüz ve sandığınız kadar güçlü değilsiniz. Bu güç gösterisi sizin güçsüzlüğünüzün, düştüğünüz aczin bir göstergesi. İrtifa kaybediyorsunuz. Sizinle birlikte bütün Türkiye halklarını bir uçurumun dibine doğru sürüklüyorsunuz.”

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun operasyona ve sokağa çıkma yasağına ilişkin açıklamalarına sert tepki gösteren Yüksekdağ, sözlerine şöyle devam etti: “Sokağa çıkma yasaklarını siyasi iktidar nasıl açıklıyor. Başbakan çıkıyor hiç bir beis görmeden, 'Son 30 yılın en büyük terörle mücadele operasyonunu yapıyoruz' diyor. Bunlar büyüklük kompleksinden kendinden geçmiş. Her büyüklük tavrı ve söyleminin altında bir aşağılık kompleksi vardır. Bunu bilirsiniz. İnsan psikolojisinin bir parçasıdır. Bu kadar büyüklenen, bu kadar böbürlenen büyükten başka laf kullanma becerisini yitiren psikolojiler aynı zamanda bir aşağılık kompleksine saplanıp kalmıştır. Durmadan bunu yansıtıyorlar. Bu da bir yansıtma biçimi. 'Son 30 yılın en büyük ve kapsamlı terörle mücadele operasyonunu başlattık' diyor. Kime başlattınız bu operasyonu Sayın Başbakan? Mahallelere, evlere karşı. Cevabı bu. Diyor ki Başbakan, 'mahalle mahalle, ev ev terör temizlenene kadar bu büyük operasyon devam edecek'. Davutoğlu, o mahallelerde, o evlerde insanlar var, insanlar. Kendi insanını, kendi yurttaşını temizlenecek bir hedef haline askeri bir operasyonla ortadan kaldırılacak bir hedef haline getirdiysen, sizin iktidarınız, siz artık bitmişsiniz. Bu halkın nezdinde sizin bir hükmünüz ve meşruiyetiniz yoktur.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler