Yunanistan Başbakanı taburcu oldu

Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras önceki gün geçirdiği göz ameliyatının ardından bugün hastaneden taburcu edildi. Samaras, Perşembe günü Brüksel'de başlayacak AB Zirvesine katılamayacak.

Yayınlanma: 25.06.2012 - 14:17
Abone Ol google-news

Samaras'ın ameliyat sonrası sağlık durumunun gelişiminin iyi olduğunu belirten doktorları, önümüzdeki birkaç gün ev istirahati gerektiğini ifade etti.

Samaras bu nedenle Perşembe günü Brüksel'de başlayacak AB Zirvesine katılamayacak.
Samaras ile birlikte zirveye gideceklerini açıklayan hükümetteki koalisyon ortakları PASOK lideri Evangelos Venizelos ve Demokratik Sol (DIMAR) lideri Fotis Kouvelis'in de bu gelişmeler nedeniyle zirveye katılmayacakları bildirildi.

AB Zirvesi'nde Yunanistan'ın, Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos başkanlığında bir heyet tarafından temsil edileceğini açıkladı.

Samaras, önceki gün gözündeki retina dekolmanı nedeniyle acilen hastaneye kaldırılarak ameliyata alınmıştı.

Diğer yandan, önceki gün baygınlık geçirerek hastaneye kaldırılan Yunanistan'ın yeni Maliye Bakanı Vasilis Rapanos'un tedavisinin sürdüğü bildirildi.

Atina'da özel bir hastanede tedavi altına alınan Rapanos'un rahatsızlığıyla ilgili incelemelerin sürdüğü, doktorların önerisi üzerine en az Salı gününe kadar hastanede kalacağı açıklandı.

Yunanistan'da, Rapanos'un rahatsızlığı yüzünden yemin edememesi nedeniyle Maliye Bakanlığı görevini hala eski Maliye Bakanı Yorgos Zanias yürütüyor.


Troyka ile müzakere konuları

Yunanistan AB Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve IMF temsilcilerinden oluşan troyka ile borç anlaşması üzerinde yeniden müzakerelerini de adım adım yürütmeyi planlıyor.
Hükümet Sözcüsü Simos Kedikoglu bu konuda koalisyonu oluşturan 3 partinin bir politika izlenmesi konusunda anlaşmaya vardığını bildirdi.

Kedikoglu borcun geri ödeme süresinin uzatılması konusunun olgunlaştığını, konunun Yunanistan'ın uluslararası ortakları tarafından da değerlendirildiğini ifade etti.

Katma Değer Vergisinin (KDV) azaltılması konusunu da ileri sürebileceklerini belirten Sözcü, KDV arttıkça devlet gelirlerinin düştüğüne, işsizliğin ve kapanan işyerlerinin sayısının arttığına işaret etti.

Kedikoglu, Samaras'ın doktorlarının Başbakan'ın troyka ile gelecek hafta Salı ya da Çarşamba günü görüşebileceğini tahmin ettiğini kaydetti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler