Yunanistan Komünist Partisi'nden Ankara saldırısıyla ilgili açıklama
Yunanistan Komünist Partisi (KKE), dün Ankara'da meydana gelen bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı.
Yunanistan Komünist Partisi (KKE), Ankara Kızılay'da meydana gelen ve resmi rakamlara göre 37 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyla ilgili açıklama yaptı.
"AKP’nin hükümet güçleri yaşananlarda büyük sorumluluk taşımaktadır" denilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
KKE, Türkiye işçi sınıfı ve halkı ile kurbanların aileleriyle olan dayanışma duygularını ifade eder.
AKP’nin hükümet güçleri yaşananlarda büyük sorumluluk taşımaktadır. AKP, IŞİD’e destek vermekte, bombalı saldırıları bölgedeki askeri eylemlerini artırmak ve ABD, NATO ve Avrupa Birliği’nden emperyalistler tarafından tekellerin kârı yararına yaratılan “kan döngüsüne”, bu odakların Rusya ile olan çelişkisine, Doğu Akdeniz bölgesinde ve her şeyden önce Suriye’de halklara ölüm ve mültecilikten başka bir şey vermeyen emperyalist planlara aktif şekilde dahil olmak için kullanmaktadır.
KKE, halkların birlikte mücadele ederek, burjuva sınıfların ve emperyalistlerin halk düşmanı planlarını boşa çıkarabileceklerini ve boşa çıkarmak zorunda olduklarını, halkların sömürünün kaynağı olan ve kendilerine acı ve ızdıraptan başka bir şey vaat etmeyen kapitalist sisteme son verebileceklerini ve son vermek zorunda olduklarını vurgular.
Video Haberler
-
İpi kopan paraşüt metrelerce yüksekte böyle sürüklendi
-
'Erdoğan ile oynuyorlar'
-
Ehliyetsiz sürücü ara sokakta takla attı
-
Ahmed Arif büstüne saldırı
-
'Yunanistan’a barış için gittik'
-
Tekme, yumruk ve dubalarla saldırdılar
-
Yamaçtan kopan kaya evin duvarını yıktı
-
Tehlikeli yolculuk kameraya işte böyle yansıdı
-
Görenler şoke oldu: Araç üzerinde tehlikeli yolculuk
-
Yardımına çevredeki vatandaşlar yetişti
En Çok Okunan Haberler
-
'Her şeye af geliyor'
-
Beş ilde nabız yoklandı
-
Tamamen işgal edildi!
-
Binlerce Türk işçiye kapılar açılıyor
-
Oyuncu Osman Wöber yaşamını yitirdi
-
AFAD: 3 il için teyakkuza geçildi
-
Feci kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var
-
'Peker cinayetin sır perdesini kaldırırsa...'
-
Akıl almaz kavga: Falçatayla saldırıp kulağından ısırdı
-
AKP'de değişim ve kabine revizyonu