Yunanistan'da siyasi partilerin borçları

Ekonomik darboğazdaki Yunanistan'da, iki büyük siyasi parti olan iktidardaki PASOK ile ana muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi'nin (YDP) büyük miktarda borçları bulunduğu bildirildi.

Yayınlanma: 02.03.2011 - 09:58
Abone Ol google-news

Yunan basınında yer alan haberlerde, "PASOK ile YDP'nin, yasal gelirlerinin üzerine çıkan büyük harcamalar yüzünden bütçelerinde oluşan kara delikleri kapatabilmek için bankalara onlarca milyon avro borçlandıkları" belirtildi. Haberlerde, bankalara olan borçlar nedeniyle, devlet bütçesinden siyasi partilere verilen maddi destek hakları 2017 yılına kadar ipotek altına alınan PASOK ile YDP'nin, bankalara toplam borç miktarının 233 milyon avroyu bulduğu ifade edildi.

2010 yılında devletten aldığı 18 milyon avroluk yardım ile toplam geliri 22,7 milyon avro olan PASOK'un, 65,06 milyon avro harcama yaptığı ve bütçesindeki açığı kapatmak için bankalardan 40 milyon avronun üzerinde kredi aldığı kaydedildi. Aynı dönemde devlet sübvansiyonu ile toplam geliri 18,7 milyon avro olan YDP'nin, 40 milyon avroyu aşan harcamaları karşılayabilmek için, bankalara 25 milyon avro borçlandığı aktarıldı.

PASOK ve YDP'nin bankalara olan borçlarının yarısından fazlasını eski borçların faizlerinin oluşturduğu belirtilen haberlerde, iki büyük partinin borçlarını ödeme süresinin 2013 yılında sona ereceği bildirildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler