Yunanlar, hükümetine güvenmiyor

Yunanistan'da yapılan bir kamuoyu araştırması, halkın yüzde 40'ının hiçbir hükümetin ülkeyi krizden çıkartamayacağına inandığını ortaya koydu.

Yayınlanma: 26.04.2011 - 13:30
Abone Ol google-news

Yunan medyasında yeralan, ALCO adlı araştırma şirketi tarafından yapılan araştırmaya katılanların yüzde 40'lık bölümü, ''hiçbir hükümet bizi krizden çıkaramayacak'' derken, yüzde 14'lük kesim şu andaki iktidarın, yüzde 8'lik kesim ise anamuhalefet Yeni Demokrasi Partisi (YDP) hükümetinin krizi daha iyi yönetebileceği yönünde görüş bildirdi.

Katılımcıların yüzde 47'lik bölümünün hükümetin borçların yapılandırmasına gideceğini düşündüğü, yüzde 59'u oluşturan kesimin ise özelleştirmeyi, ''Kamu mallarının çok ucuza satışa çıkarılması'' olarak nitelendirdiği kaydedildi. Diğer yandan, araştırma, iktidardaki PASOK Partisi'nin YDP'den 2,1 puan önde olduğunu da ortaya çıkardı.

Oy dağılımında PASOK yüzde 21,5, YDP yüzde 19,4, Yunanistan Komünist Partisi (KKE) yüzde 8,5, milliyetçi Ortodoks Halk Partisi (LAOS) yüzde 5,7, Sol İttifak (SYRIZA) Partisi yüzde 3,2, Demokratik İttifak yüzde 1,7, Demokratik Sol ise yüzde 2,3 olarak sıralandı. PASOK seçmenlerinin yüzde 51'inin partilerini desteklemeye devam ederken geri kalan bölümün, başta sol görüşlü partiler olmak üzere diğer partilere kaydıklarını ortaya koyan anket, YDP'yi desteklemeye devam eden seçmenlerin oranın yüzde 61,3 olduğunu, geri kalan bölümün ise LAOS veya Demokratik İttifak partilerine dağıldıklarını gösterdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler