Yurttan kısa kısa

İzmir'in Aliağa ilçesinde meydana gelen iş kazasında, iskeleden düşen 3 işçiden 1'i yaşamını yitirdi. Derince ilçesinde ise çöp konteynerinde bulunan yeni doğmuş erkek bebeğin babası olduğu ileri sürülen kişi yakalandı. Kahramanmaraş'ta tarihi kaleden düşen genç, saatlerce süren kurtarma çalışması sonucu kurtarılarak, hastanede tedavi altına alındı.

Yayınlanma: 05.06.2009 - 19:50
Abone Ol google-news

Türkiye'de bugün olan olaylar şöyle;



Ali Ağa'da iş kazası: 1 ölü

İzmir'in Aliağa ilçesinde meydana gelen iş kazasında, iskeleden düşen 3 işçiden 1'i yaşamını yitirdi. Aliağa Organize Sanayi Bölgesi'nde özel bir firmaya ait fabrika
inşaatında çalışan Hüseyin İnci (24), Mustafa Duman (29) ve Ümit Yar (48), forklift üzerindeki iskelede çelik konstrüksiyon takarken, forklift kaydı. İşçilerden ikisi toprak zemin üzerine düşerken, Ümit Yar betona çarptı. Yar'ın hayatını kaybettiği olayda yaralanan Hüseyin İnci ve Mustafa Duman, Aliağa Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralı işçilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığı, Ümit Yar'ın cesedinin otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildiği öğrenildi. Soruşturma sürdürülüyor.


İşçi boğuldu


Antalya'nın Alanya ilçesinde, serinlemek için denize giren bir kişi boğularak yaşamını yitirdi. Edinilen bilgiye göre, Kestel beldesindeki bir ekmek fırınında çalışan Emrah Tunç (18), mola sırasında serinlemek için kıyıya gitti. Dalgaların yüksek olmasına karşın denize giren Tunç, bir süre sonra gözden kayboldu. Plajda bulunan turistlerin haber vermesi üzerine plaj görevlileri Tunç'u aramaya başladılar. Görevliler, Tunç'un
cesedini bularak kıyıya çıkardılar. Ceset, otopsi yapılması amacıyla Alanya Belediyesi'nin morguna kaldırıldı.

Tekirdağ'ın Saray ilçesinde ise serinlemek için dereye giren 11 yaşındaki çocuk boğuldu. Saray ilçesi Büyükyoncalı beldesinden geçen Büyükyoncalı Deresi kenarında çocuk giysileri gören çevre sakinleri durumu jandarmaya bildirdiler.

Jandarma ekipleri, derede ve çevrede yaptığı aramalarda çocuğa rastlayamayınca, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Deniz Liman Şubesi Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ekipleri ''Kurbağa Adamlar'' ekibinden yardım istedi.

''Kurbağa Adamlar'' ekibi üyeleri, su altında yaptıkları aramalarda, Tarık Yıldız'a ait olduğu belirlenen cesede ulaştılar. Küçük çocuğun cesedi savcılık incelemesinin ardından Saray Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.


Bebeğin katili babası mı?

Kocaeli'nin Derince ilçesinde, çöp konteynerinde bulunan yeni doğmuş erkek bebeğin babası olduğu ileri sürülen kişi tutuklandı.

Yenikent Polis Merkezi ekiplerince Fatih Mahallesi'ndeki Güven Sokak'ta 1 Haziran Pazartesi akşamı çöp konteynerinde bulunarak hastaneye kaldırılan erkek bebeğin annesi F.K'nin verdiği bilgiler doğrultusunda bebeğin babası olduğu iddia edilen M.Ü. gözaltına alındı.

Adliyeye sevk edilen M.Ü. nöbetçi mahkemece tutuklandı. Güven sokaktaki mahalle sakinleri, 1 Haziran akşamı bebek sesi gelmesi üzerine çöp konteynerini kontrol etmiş, iç içe geçmiş ağzı bağlı 2 poşet içinde bebek olduğunu fark edince, durumu polise ve sağlık ekiplerine bildirmişlerdi.

Olay yerine gelen 112 Acil Servis sağlık ekibi, yaklaşık 1 saatlik olduğu tahmin edilen bebeği Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürmüşlerdi. Bebek, daha sonra bir süre kontrol altında tutulmak üzere İzmit Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine sevk edilmişti.

Yenikent Polis Merkezi'ne önceki gün teslim olan F.K, bebeğin annesi olduğunu söylemiş, çıkarıldığı mahkemece haftada 2 günlük adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştı.



Bir garip kurtarma operasyonu

Kahramanmaraş'ta tarihi kaleden düşen genç, saatlerce süren kurtarma çalışması sonucu kurtarılarak, hastanede tedavi altına alındı.

Tarihi Kahramanmaraş Kalesi'nden bir kişinin düştüğü bilgisini alan güvenlik güçleri, çevrede araştırma başlattılar. Mahalle sakinlerinin verdiği bilgiler üzerine Kadir Yıldız (18) adlı genç yerde yatar durumda bulundu.

Vücudunun türlü yerlerinde kırıklar olduğu tahmin edilen genç ayağa kalkamazken, ilk olarak Kahramanmaraş Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri olay yerine gelerek vinç yardımıyla genci almak istediler. Bu arada sağlık ekipleri de olay yerine çıkabilmek için büyük çaba gösterdi. Traktörün üzerine çıkan 112 acil servis ekipleri, dik yokuşu
tırmanarak yaralı gencin yanına ulaştılar. Yıldız'a olay yerinde müdahale eden ekipler, sedyeyle genci aşağıya indirmekte zorlandılar. İtfaiye vincinin de yaralının bulunduğu yere ulaşamaması üzerine yaralı genç, sedyeye bağlanarak aşağıya indirilebildi.

Yaklaşık 1 saat süren kurtarma çalışması, çevreden de ilgi ve merakla izlendi.
Ambülansla Kahramanmaraş Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Yıldız'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.


Katil zanlısı yakalandı


Kağıthane'de araç içerisinde ölü bulunan kişinin katil zanlısı gözaltına alındı. Dr. Cemil Bengü Caddesi Çiçek Sokak'ta 3 gün önce 34 E 0024 plakalı cipin arka koltuğunda silahla öldürülmüş halde bulunan Engin T'nin katil zanlısı olarak A.Ö. yakalandı.

Cinayet Büro Amirliği ekiplerince Kartal'da saklandığı evde gözaltına alınan A.Ö ile olayda kullandığı ruhsatsız bir tabanca da ele geçirildi. Polisteki işlemleri tamamlanan A.Ö. Şişli Adliyesi'ne sevk edildi.


Seben'de tarla sınırı kavgası: 4 yaralı


Bolu'nun Seben ilçesi Çeltikdere köyünde amca çocukları olan Zeki Büyüktopaç ile Ayhan Büyüktopaç arasında tarlanın sınırı konusunda kavga çıktı. Çıkan kavgada Zeki Büyüktopaç ile eşi Ayşe Büyüktopaç bıçakla yaralanırken, Ayhan Büyüktopaç ile eşi Emine Büyüktopaç ise atılan taşlar sonucunda yaralandı. Yaralılar, yakınları tarafından Seben Devlet Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alındı.

İki ailenin kavgasının büyümemesi için jandarma ekipleri Çeltikdere Köyünde güvenlik önlemleri aldılar. Konuyla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.


Petrol hırsızlığı

Şanlıurfa'da, BOTAŞ'a ait petrol boru hattından ham petrol hırsızlığına karıştıkları iddiasıyla gözaltına alınan 9 kişi, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cumhuriyet savcılığında ifadeleri alınan şüpheliler, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve hırsızlık yapmak'' iddiasıyla mahkemeye sevkedildiler. Aralarında bir belde belediye başkanının da bulunduğu 9 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Şanlıurfa İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, Şanlıurfa ve 2 ilçede Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı'nın geçtiği güzergahlarda ham petrol hırsızlığı yaptığı öne sürülen 9 kişiyi, dün eşzamanlı operasyonla gözaltına almışlardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler