Yurttaşa değil AKP'ye hizmet
Türkiye, kamyona binip kömür taşıyan, seçim öncesi beyaz eşya dağıtan, içkiyi yasaklayan, Başbakan'ın oğlunu uğurlayan, makamına çıkan merdivendeki kırmızı protokol halısına basılmaması talimatı veren valilerle AKP döneminde tanıştı.
AKP iktidarıyla birlikte göreve atanan valiler, kararlarıyla dikkat çekiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “vücut dilinden anlayan bürok-rat” istemesinin ardından değişik dönemlerde atanan devletin valileri, milletten çok AKP’ye hizmet için birbirleriyle yarıştılar. Başbakan’ın vali ve kaymakamların kamyonlara binip yoksullara kömür dağıtma talimatını anında yerine getirenler gibi yerel seçim öncesi beyaz eşya dağıtan vali de çıktı. AKP döneminde Türkiye, içkiyi yasaklayan, Başbakan’ın oğlunu uğurlayan, çocukları eylemlere katılan aileleri yeşil kartlarını almakla tehdit eden, makamına çıkan merdivendeki kırmızı protokol halısına basılmaması talimatı veren valilerle tanıştı.
Ordu Valisi’nin camilerdeki pisuarları kaldırtması AKP döneminde atanan valilerin dikkat çeken uygulamalarını yeniden gündeme getirdi. AKP iktidarı döneminde yaptıkları uygulamalarla “Devletin mi, AKP’nin mi valileri” sorusunun sık sık sorulmasına yol açan valilerin uygulamalarından bazı örnekler şöyle:
Abant Platformu toplantısında bir vali: Bolu Valisi Halil İbrahim Akpınar, Fethullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen Abant Platformu’nun toplantısındaki çıkışıyla dikkat çekmişti. Akpınar’ın konuşmasında TSK’yi hedef alan açıklamalar yapması tartışma yaratmıştı. Akpınar, “Halkın iradesini içine sindiremeyen kişi ve gruplar Baas rejimi özlemiyle hükümeti devirmeyi, binlerce kişiyi yok etmeyi planlıyor. Halkın iradesine karşı plan yapmaktan ne usanıyorlar ne utanıyorlar” demişti. Toplantıya katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise valiye, “Artık Türkiye’de okuyan, inceleyen, araştıran, fikir sahibi, fikrini de cesaretle ifade eden devletin valileri var. Bu değerli valimizi ve onun şahsında bütün fikir sahibi, ülkesine milletine gerçekten bağlı, iş yapan başarılı valilerimizi kutluyorum” sözleriyle sahip çıkmıştı.
Yeşil kartını iptal ederim: Adana Valisi İlhan Atış, toplumsal olaylara katılan çocukların ailelelerinin yeşil kartlarının iptal edileceğini açıklamıştı. Çocukları gösterilere katılan yoksul ailelere kömür yardımının da yapılmaması kararı alınmıştı. Kamuoyundan gelen tepkiler üzerine ise bu kararlardan geri adım atılmıştı. 4. Murat yasakları: Çankırı Valisi Şemsettin Uzun yayımladığı bir tebliğ ile halka açık yerlerde içki içilmesini yasakladı. Herkes tarafından görülebilecek yerleri kapsayan yasağa piknik alanları ile araçların içleri de dahil edilmişti. Uzun, Isparta Valisi iken de makam odasına çıkan kırmızı halılı merdiveni vatandaş ve basın mensuplarına yasaklamıştı. Yasağa tam uyulmaması nedeniyle de merdivenin başında bir kişi nöbetçi olarak görevlendirilmişti.
Küçük Erdoğan’ı uğurladı: Başbakan’ın küçük oğlu Bilal Erdoğan, Burdur’da 21 günlük bedelli askerlik yaptı. Bilal Erdoğan terhis olduktan sonra Burdur Valisi Halil İbrahim Özçimen tarafından uğurlandı.
İtikatlı vali: Son olarak geçen yıl hacı olan Ordu Valisi Ali Kaban, müftülüğün emriyle camilerin tuvaletlerindeki pisuarları “dinen ve hijyen” bakımından uygun olmadığı gerekçesiyle kaldırttı. Pisuarların kaldırılmasının normal olduğunu savunan Vali Kaban, “Arkadaşlarımız dediler ki, ayakta bevletmek, bizim itikadımızca (dinen) doğru değildir. Ben de dedim o zaman kaldırın. Yani senin itikadına ters bir şeyi kendi şeyine koyuyorsun. ‘Böyle saçmalık olmaz’ dedik. Kaldırın o zaman dedik. Kaldırdılar yani” dedi.
En Çok Okunan Haberler
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Eski futbolcu yeni cumhurbaşkanı oldu
- Emekliye iyi haber yok!
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- MHP'den 'asgari ücret' önerisi
- AKP’nin tabutu CHP sıralarına kondu
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Kayyuma değil, halka bütçe'
- Arda Güler'in 2 asisti Madrid'e yetmedi