Yürüyüşün engellenmesi protesto edildi

Mersin, Adana ve Mardin'de, ''Büyük Gemlik Yürüyüşü'' adı altında yapılmak istenen yürüyüşün, valilik tarafından yasaklanmasını protesto için toplanan gruplara polis müdahale etti.

Yayınlanma: 09.10.2011 - 15:43
Abone Ol google-news

Bursa'nın Gemlik ilçesinde ''Büyük Gemlik Yürüyüşü'' adı altında yapılmak istenen yürüyüşün, valilik tarafından yasaklanmasını protesto için toplanan bir grup, Ova Mahallesi 2 Sokak'ta önlem alan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğüne bağlı polis ekiplerinin müdehalesiyle karşılaştı. Çıkan olaylarda bazı iş yerleri hasar gördü. Ara sokaklara kaçarak dağılan grup, polise taş ve molotofkokteyli attı.

Öte yandan, gösterilerin yapıldığı mahalledeki birçok iş yerinin kepenklerinin kapalı olduğu gözlendi. Polisin önlemlerini sürdürdüğü mahallede izinsiz gösteriler aralıklarla devam ediyor.

Mersin'de de Akdeniz ilçesi Şevket Sümer ve Güneş mahallelerinin ara sokaklarında toplanan gruplara polis müdehale etti. Polise taş, molotofkokteyli ile saldıran gruba polis dağılmaları için gaz bombası kullandı.

Öte yandan, Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenledikleri operasyonda kullanılmaya hazır çok sayıda molotofkokteyli ile bol miktarda benzin, şişe, gaz ve molotofkokteyli yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi.

Operasyonlarda, kent merkezinde 2 marketi kundakladıkları iddiasıyla Ş.Ş, M.E. ve A.O. ile otomobil kundakladıkları öne sürülen A.G, C.G, C.S. ve Z.E. yakalandı.

Ayrıca, aynı operasyonlarda Bursa'nın Gemlik ilçesinde düzenlenecek yürüyüşü organize ettiği ileri sürülen BDP'li yöneticiler H.C. ile M.K. de gözaltına alındı.

Polisin dün geceden bu yana düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınanların sayısının 15'e çıktığı kaydedildi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde de Şirin Bulvarı, Lozan, 27 Mayıs ve Işık Önder caddelerinde toplanan gruplar protesto için yürümek istedi. Polisin müdehalesiyle karşılaşan grup polise; taş, molotofkokteyli ve havai fişek ile saldırdı. Uyarıya rağmen dağılmayan gruba polis biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti.

Öte yandan; Şirin Bulvarı'ndaki Atatürk Lisesi girişindeki danışma bürosunda da yakılan lastiklerden sıçrayan alev nedeniyle yangın çıktı. Her iki okulda çıkan küçük çaplı yangınlar Nusaybin Belediyesi'ne ait itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Gösterilerde 2'si çocuk biri kadın, 3 kişi yaralandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler