Zamlar protesto edildi

Tüm-Bel-Sen Ankara 2 No'lu şube üyeleri, elektrik ve doğalgaza yapılan zammı protesto etti.

Yayınlanma: 05.10.2011 - 10:52
Abone Ol google-news

Ankara Yüksel Caddesi'nde toplanan sendika üyeleri, ''Doğalgaz ve Elektriğe yapılan zamlar geri alınsın'' yazılı pankart açtı.

Tüm-Bel-Sen Ankara 2 No'lu Şube Başkanı Devrim Kahraman, grup adına yaptığı basın açıklamasında, elektrik ve doğalgaza yapılan zamların, yeni zamların habercisi olduğunu söyledi.

Yürürlüğe giren elektrik tarifesiyle kamu yararına uygulanan tüm sübvansiyonlara son verildiğini ifade eden Kahraman, ''Son elektrik zammıyla kamusal-toplumsal fayda esaslı okullar, yurtlar, sağlık kuruluşları, spor tesisleri, müzeler, vakıflar, dernekler, hayır kurumları gibi kuruluşlara destek kaldırılmıştır'' dedi.

Enerjiden yararlanmanın bir insan hakkı olduğunu dile getiren Kahraman, ''Bu nedenle enerjinin tüm tüketicilere yeterli, kaliteli, sürekli, düşük maliyetli ve sürdürülebilir bir şekilde sunulması temel bir enerji politikası olmalıdır. Türkiye'nin enerji envanteri güncellenmelidir'' diye konuştu.

Gaz ve elektrik sektöründeki özelleştirmeleri eleştiren Kahraman, şöyle konuştu: ''Kamusal planlamayı, kamusal üretimi ve yerli kaynak kullanımına ağırlık vermeyi reddeden özelleştirme politikaları son bulmalı, kamunun eli kolu bağlanmamalı, kamu eliyle yatırımlar yapılmalıdır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler