ZTE’den büyük başarı!

Çinli firmalar akıllı telefon pazarındaki paylarını arttırmaya devam ediyor. En son ZTE’nin yaptığı sevkiyat rakamları herkesi şaşırttı.

Yayınlanma: 15.07.2015 - 07:03
Abone Ol google-news

Akıllı telefon pazarındaki Çinli firmaların hakimiyeti her geçen gün hissedilebilir derecede artış yaşıyor.
Her geçen gün pazardaki yerlerini yükseltmeye devam eden Çinli firmalardan Xiaomi’den sonra ZTE’de sevkiyat raporlarını açıkladı. Akıllı telefon pazarındaki Çinli firmaların hakimiyeti gittikçe daha çok hissedilmeye başlandı. Bundan birkaç sene öncesine kadar akıllı telefon pazarı Apple, Samsung, LG ve HTC gibi firmaların etrafında şekillenirken, son dönemlerden bu durum tersine dönmeye başladı.
Uyguladıkları agresif fiyat politikasıyla akıllı telefon pazarına hızlı bir giriş yapan Çinli üreticiler kısa zaman içerisinde büyük ilerleme kaydettiler.


ZTE 6 AYDA 26 MİLYON SEVKİYAT YAPTI!
Çin’in en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi konumunda yer alan Xiaomi, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada 2015 yılının ilk yarısında 35 milyonun üzerinde bir sevkiyat gerçekleştirdiklerini açıklamıştı. Xiaomi’den sonra dün başka bir Çinli üretici olan ZTE sevkiyat rakamlarını açıkladı. Yaptığı açıklamada şirket yılın ilk yarısında 26 milyonluk akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirdiğini belirtti.
Böylece sadece iki Çinli üreticinin 2015 yılının ilk yarısında yaptığı ürün sevkiyatı 60 milyonu geçmiş durumda. Bu rakamlara kendi modelleri haricinde, çeşitli operatörler ve distribütörler içinde telefon ürettiklerinde olduğunu belirtmekte fayda var.
Çin’in akıllı telefon pazarındaki bu agresif fiyat politikası, Apple’ın satışlarını çok etkilemeyecektir ancak Android işletim sistemini kullanan telefonların fiyatları üzerinde mutlaka bir etkisi olacaktır.


Google Play virüsüne dikkat!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler