Korkutan tehlike: 'Deniz ısı dalgaları' yüzünden 'kasırga' gibi aşırı hava olayları görülebilir!
Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Deniz Bilimleri Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şükrü Turan Beşiktepe, iklim değişikliğinin etkisiyle artan atmosfer ve deniz suyu sıcaklıklarının "deniz ısı dalgalarına" yol açtığını, bunun daha yüksek deniz suyu sıcaklıklarına ve fırtına, kasırga gibi aşırı hava olaylarının görülmesine neden olabileceğini söyledi.
En Çok Okunanlar
Emniyet duyurdu... O polis görevden alındı!
Eskişehir'de kaydedilen görüntülerde bir trafik polisi terör örgütü PKK lideri Öcalan ve yürütülen "Terörsüz Türkiye" sürecini eleştirdi. Tepki gösteren videonun yayılmasının ardından Emniyet'ten açıklama geldi. Emniyet, sürece tepki gösteren polis memurunun açığa alınarak soruşturma başlatıldığını duyurdu.
Pera 77, İstanbul'un caz kulüpleri arasındaki yerini aldı: 'Cazın rafine hali'
İstanbul’un caz sahnesine son yıllarda eklenen dikkat çekici duraklardan biri Pera 77. birkaç yılda Beyoğlu'nun da etkisinden midir bilinmez, cazseverler tarafından ilgiyle karşılandı, müdavimleri oldu. Bunda iyi planlama ve istikrarlı konserlere imza atmalarının payı büyük. Kasım ayında programlarında 12 konser vardı. Hatta hafta içi İstanbul Caz Festivali'nin Genç Caz+ albüm tanıtım konseri Pera 77'de yapıldı. Sosyal medya hesaplarından ve internet sitesinden bu ayın programına bakmakta yarar var.