Türkiye'de koruma altına alınan ilk eser: 7 asır sonra durmuştu, 85 yılın ardından yeniden hareket etti
Sivas'ta UNESCO tarafından Türkiye'de koruma altına alınan ilk eser olan Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasında, 1939 yılındaki Erzincan depreminde duran denge taşı tamamlanan restorasyonun ardından 85 yıl sonra yeniden hareket etti.
En Çok Okunanlar
Trump’tan Avrupa'ya önemli mesajlar!
İsviçre’nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu (WEF), bu yıl da küresel siyasetin ve ekonominin nabzını tutuyor. Zirvenin en çok merak edilen konuşmalarından biri olan ABD Başkanı Trump’ın mesajları, Grönland ve gümrük tarifeleri tartışmalarının gölgesinde yakından izleniyor.
Savcı, diplomanın sahte olduğuna üniversiteye bile inandıramadı
İdare mahkemesinde görülen diploma davasında karşı taraf olan İstanbul Üniversitesi’nin avukatının, “Sayın davacının doğrudan yaptığı bir eylemi zaten belirtmiyoruz" ifadeleri dikkat çekti. Üniversitenin avukatının sözleri, savcılığın sahtecilik iddiasının da karşısında duruyor ancak açılan ceza davasında Ekrem İmamoğlu’nun 8 yıl 9 aya kadar hapsi isteniyor.