Süt ve paketlenmiş meyve suları içmek çocuklarda iştahsızlık sebebi
İştahsızlığın çocuklarda sık görülen bir semptom olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Rıza İnanç, “Öğün aralarında verilen meyve suları, süt gibi gıdalar çocuğun çabuk doymasına ve öğün atlamalarına neden olur. Abur cubur, asitli içecekler ve paketlenmiş ürünlerden uzak durulmalıdır. Son zamanlarda bu ürünlerin tüketimi, çocuklar arasında artış göstermiştir. Kreş ve anaokulu yetkilileri bu konuda duyarlı olmalıdır” dedi.
İştahsız çocuklara zorla yemek yedirmek obezite riski doğuruyor
Çoğu ailenin sorunu olan çocuklarda iştahsızlığın, gıda isteksizliği veya seçicilik şeklinde kendini gösterdiğini söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Gülden Karaoğlu, "Baskıcı olmayan bir kontrol ile gıda alımının izlenmesi, model olma ve cesaretlendirme yöntemi kullanılır. Zorlama kısa dönemde etkili olsa da uzun dönemde kendini kontrol yeteneğini azalttığı gibi obezite riskini de artırır" dedi.
Uzmanlar uyarıyor... 'Depresyon ve üzüntüyü birbirine karıştırmayın'
Depresyonun bireylerde her yaşta görülebileceğini belirten Uzman Klinik Psikolog Dilek Memnun, "Gündelik yaşamda morali bozulan birey olumlu bir durum oluştuğunda kendini iyi hissedebilir fakat depresyon tanımlı birey, olaylar karşısında kendini daha iyi hissetmez. Depresyon ve üzüntüyü birbirine karıştırmayın" dedi.
'İştah kapatan' 10 besin
'Tokluk' hissini kuvvetlendiren ve sizi saat başı 'buzdolabı kapağını' açmak zorunda bırakmayan yiyecekler mi arıyorsunuz? Bu besinlerle iştahınızı kapamak mümkün...
'Magnezyum eksikliği çeşitli sağlık sorunlarını ortaya çıkarıyor'
Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Feyzi Gökosmanoğlu, magnezyum eksikliğinin önemli bir sorun olduğunu ve buna bağlı olarak birçok sağlık probleminin ortaya çıkabileceğini söyledi.
'Beslenme tarzımızı duygularımız şekillendiriyor'
Yaşar Üniversitesi Gastronomi Topluluğu ve Psikoloji Topluluğu öğrencileri, “Duygusal Yeme ve Beslenme Tutumları” konulu söyleşiye ev sahipliği yaptı. Uzm. Klinik Psikolog Dilara Işık, “Duygularımız, iştah ve besin alımında yüzde 30-48 oranında artma veya azalmaya neden oluyor” dedi.
Uzmanı açıkladı: İştahınızı kontrol altında tutmanın yolu...
Beslenme ve Diyet Uzmanı Hande Güngör, yavaş yemek yemenin dengeli leptin salınımını destekleyeceği için iştahı kontrol etmeyi sağladığını söyledi.
Kendini aniden buzdolabının önünde bulanlara uzmanından önemli uyarı
Uzman psikolog Tülinay Seçkin, “Gecenin bir yarısı kendinizi, buzdolabının önünde veya televizyon karşısında aşırı abur cubur tüketimi yaparken bulabiliyorsanız, birine öfkelenip kızdığınızda sinirinizi çatal ve kaşıktan alıyorsanız, sizi yemeğe götüren şey mide değil duygularınız” dedi.