Türk mangal kömürü dünyaya açılıyor: 35 yıllık emek global pazarda!
Ayvacık'ta babasından öğrendiği mesleği 35 yıldır sürdüren Kenan Güngör, geleneksel yöntemlerle ürettiği mangal kömürlerini ABD ve Avrupa'ya gönderiyor. Doğal malzemelerle üretilen ve özenle hazırlanan kömürler, uluslararası pazarda büyük ilgi görüyor.
Bu görüntüler AKP yüzyılından!
Sosyal medyada paylaşılan bir videoda yakınlarında mangal yapıldığını söyleyen kadın, canının çektiğini ancak utandığı için isteyemediğini söylerken gözyaşlarına boğuldu. O anlar izleyenleri duygulandırdı.
Geçen yıl da yaşanmış... Silivri'de mangal kömürü üretim tesisinde yangın!
İstanbul Silivri'de mangal kömürü üretilen tesiste yangın çıktı. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken tesiste hasar oluştuğu aktarıldı.
Fiyatlar fırladı
Son bir yılda mangallık ürünlerdeki fiyat artışları yüzde 40'dan başlayıp yüzde 370'i aştı. İstanbul Perakendeci Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Aydın Tüfekçi, mangallık ürün satışlarında geçen yaza kıyasla yüzde 60-70 oranında düşüş olduğunu söyledi.
Bu bayram, mangal kömürü maliyeti de kendini hissettirdi: Kömür de ithal ediliyor
Bayramların vazgeçilmez aktivelerinden biri olan mangal organizasyonu, yiyecek-içecek ve ulaşım maliyetleri ile yurttaşları bu alışkanlıklarından vazgeçirme noktasına getirdi. Daha önceleri pek çok kişi tarafından ucuz bir maliyet olarak görülse de bu bayram mangal kömürü maliyeti de cep yaktı..