Selçuk Yaşar Ödülü’nün sahibi Prof. Dr. Mihri Özkan oldu
Selçuk Yaşar Ödülü’nün bu yılki sahibi sıfır karbon emisyonlu elektrikli arabalar teknolojisi, Lityum iyon pil ve süper kapasitör teknolojileri, temiz enerji teknolojileri ve sürdürülebilir üretim teknolojisi konularında çalışmaları olan Kaliforniya Üniversitesi Riverside Kampüsü Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mihri Özkan oldu.
En Çok Okunanlar
Kaymakama sert tepki: ‘Ben tabelayı asacağım, sen gel indir’
Fındıklı Belediye Meclisi’nin bazı sosyal tesis ve alanlara verdiği isimlerin ilçe kaymakamı Mücahit Aydoğdu tarafından onaylanmamasına tepki gösteren Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, "Sen benim amirim değilsin. Ben de senin memurun değilim. Bu meclis hiç değil. Bu mecliste AKP’lisi var, MHP’lisi var, CHP’lisi var. Seçilmiş gelmiş insanlar. Kimse senin emir erin değil. Bizim verdiğimiz isimler bu toplumun değerleridir. Ben tabelayı asacağım, sen gel indir." dedi.
Akın Gürlek'ten 'canlı yayın' açıklaması
Son dakika haberi... Adalet Bakanı Akın Gürlek, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin İBB davasına yönelik "canlı yayın" çıkışıyla ilgili, "Davaların canlı yayınlanması için kanun değişikliği gerekiyor. Şu anda mevzuatımızda böyle bir imkan yok. Meclis takdir ederse canlı yayınlanabilir" dedi. Gürlek, isim vermeden İmamoğlu'nu da hedef aldı.
Ailesinden İlber Ortaylı'nın sağlık durumu hakkında açıklama
Gazeteci Fatih Altaylı, tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın birkaç gündür ciddi sağlık sorunları ile mücadele ettiğini açıkladı. Altaylı, İlber Ortaylı için dua ve iyi dilekler istedi. Ortaylı'nın ailesi de ünlü tarihçinin sağlık durumu hakkında açıklama yaptı.