'Yarın çok geç olabilir' diyerek uyardı
Tüm İstanbul Muhtar Dernekleri Federasyon Başkanı Selami Aykut, 2017 yılında yürürlüğe giren 'Adrese Dayalı Kayıt Sistemi' ile muhtarların tamamen devre dışı kalmasının ardından adres kayıtlarındaki sıkıntıların arttığını söyledi. Aykut, bir kişinin elini kolunu sallayarak nüfus müdürlüklerine gidip bulduğu bir boş daireye kaydını yaptırabildiğini, o nedenle de muhtarlar olarak mahallelerde ne olup bittiğini, hangi dairede kimin oturduğunu bilemediklerini vurguladı.
En Çok Okunanlar
İBB soruşturmasında beklenmedik gelişme: 11 isim hakkında gözaltı kararı!
İBB soruşturmasında iddianamede yer almayan 21 kişi hakkında tutukluluk incelemesi yapıldı. Hakimlik dün 19 kişi hakkında tahliye kararı verirken 2 kişinin tutukluluğunun devamına hükmetti. Bu sabah ise 7’si Silivri Cezaevi’nden çıkmak üzere olan toplam 11 isim hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi.
Güllü'nün şüpheli ölümünde yeni gelişme: 'İtildiği görüntüler...'
Şarkıcı Güllü’nün şüpheli ölümüyle ilgili bir komşu, güvenlik kamerasında Güllü’nün pencereden itilme anının yer aldığını öne sürerek görüntüleri emniyetle paylaşacağını açıkladı. Olayla ilgili iddialar büyürken, Güllü’nün yakın çevresinden gelen ağır suçlamalar soruşturmayı daha da derinleştirdi.
'Yerlikaya, Turan'ı uçağa almadı' iddiası!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın, yardımcısı Mehmet Aktaş'ın annesinin cenaze törenine ekibiyle katıldığı, ancak Bülent Turan'ı uçağına almadığı iddia edildi. İddialara ilişkin bir paylaşımda bulunan CHP'li Murat Bakan, "Ali Yerlikaya’nın Bülent Turan’a karşı sergilediği ergen tavrı ‘devlet adamlığı’na yakışıyor mu? Bütçe’ye çağırmamak, cenazeye birlikte gitmemek, aynı kareye girmemek, bu davranışın adı ancak ‘küstüm oynamıyorum’ olur. Devlet, kişisel kaprislerle yürütülmez" dedi.