AKP içindeki kriz büyüyor... Bülent Arınç'ın sözlerine bir tepki de Erdoğan cephesinden

Eski TBMM Başkanı ve AKP kurucularından Bülent Arınç'ın partisini eleştirdiği "‘Kral çıplak’ demenin vaktidir” sözlerine bir tepki de Erdoğan cephesinden geldi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış, “Artık bıkkınlık geldi. Bu kaçıncı? Mütevaziliğe sarıp sarmalanmış kibir gösterisi…” dedi.

Yayınlanma: 17.06.2022 - 15:37
AKP içindeki kriz büyüyor... Bülent Arınç'ın sözlerine bir tepki de Erdoğan cephesinden
Abone Ol google-news

Eski TBMM Başkanı ve AKP kurucularından Bülent Arınç'ın dün, partisine sert eleştiriler yönelttiği "Öksürmenin, bağırmanın zamanıdır. Kral çıplak demenin vaktidir. Allah cesur olana izzet verir" ifadelerinin yankıları sürüyor. Arınç'ın sözlerine AKP'den tepki gelmeye devam ederken, son olarak AKP 24. Dönem Konya Milletvekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mustafa Akış sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. 

Akış, Arınç'a sert tepki göstererek “Bir şey demeyeyim diyorum da insan duramıyor. Daha dün Ak Parti'nin Kızılcahamam kampı oldu. Söz konusu kişi kurucu sıfatıyla oradaydı. Arkadaş madem öyle, orada “kral çıplak” deseydin ya. Artık bıkkınlık geldi. Bu kaçıncı? Mütevaziliğe sarıp sarmalanmış kibir gösterisi…” dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı başka bir paylaşımında, “Bir de şöyle bir huy türedi: Bazı kimseler var. Güncel meselelerde açıklamalarıyla sözüm ona vicdanı temsil eden akil adam rollerine bürünüyorlar. Bunu kendi pozisyonlarını güçlendirmek için yaptıkları o kadar belli oluyor ki. Herkesi kör, alemi sersem sanmaya gerek yok” ifadelerini kullandı.

METİNER'DEN TEPKİLER

Eski AKP milletvekili ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Metiner de Arınç'a art arda tepki gösterdi. Metiner dün katıldığı bir televizyon programında, "Bülent Arınç’ın ismini duymak istemiyoruz, yeter artık; inşallah ihraç olur gider, onu partide tutanlara da yazıklar olsun!" demişti.

Metiner ayrıca Twitter'dan bugün yaptığı paylaşımında,  "Arınç öyle iddia edildiği gibi AK Parti’nin kurucu üyelerinden değildir. AK Parti kurulduktan sonra Erbakan hocadan talep ettiği SP Genel Başkanlığı teklifi kabul görmeyince AK Parti’ye kuruluşundan 24 gün sonra katılmıştır" dedi.

ARINÇ NE SÖYLEMİŞTİ?

Arınç, Türk Demokrasi Vakfı’nın düzenlediği “Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden” başlıklı programda konuşmuştu. Arınç, "Tatlı su balığı siyasetçileri var. Suya sabuna dokunmadan. Majestelerinin gazetecileri ile bazen baş başa gelirler, havanın güzelliğinden, suyun berraklığından bahsederler. O sırada da bazı ufak tefek şeylerden konuşurlar. Zannedersiniz ki bir şey söyledi. Majestelerinin gazetecilerine havanın güzelliğinden, suyun berraklığından bahsetmek yeterli değil; öksürmenin zamanıdır, bağırmanın zamanıdır, kral çıplak demenin zamanıdır. Allah cesur olana izzet verir. Cesur olan izzet kazanır, itibar kazanır" ifadelerini kullanmıştı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler