Memleket Partisi'nden 'tezkere' kararı: Binlerce silaha gül takacak değiliz

Memleket Partisi, Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon yetkisini 2 yıl uzatan Cumhurbaşkanlığı tezkeresi için 'Evet' oyu kullanacak.

Yayınlanma: 26.10.2021 - 16:00
Memleket Partisi'nden 'tezkere' kararı: Binlerce silaha gül takacak değiliz
Abone Ol google-news

İktidarın Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyon yetkisini uzatan tezkeresine Muharrem İnce'nin lideri olduğu Memleket Partisi'nden destek geldi.

Memleket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çelebi, partisinin 'Evet' kararını Twitter hesabından şu ifadelerle duyurdu:

"Türkiye’nin birliğine, bütünlüğüne, kardeşliğine, güvenliğine karşı çevrilmiş binlerce tır silahın namlusuna gül takacak değiliz. 

ABD’nin Larissa, Girit, Dedeağaç ve güneyimizde kuşatmasını görüyoruz. 

2 yıllık süreye şerh koyarak Memleket Partisi olarak TEZKERE oyumuz EVET."

"2 YIL OLMASI SAKATLAMAZ"

Meclis'te gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çelebi, CHP'nin tezkereye "hayır" oyu verecek olmasına tepki gösterip "CHP'nin 'hayır' oyu vermesi, bizim partiden istifa gerekçelerimizi netleştirmiş oluyor... Çünkü 2019'da 'evet' verilmişti. Değişen hiçbir şey yok, sadece 2 yıl faktörü var, iki yıla biz de şerh koyduk. Bir yıl olması daha uygun olurdu ama komple bunun tezkerenin sakatlanması anlamına gelmez. Buna 'evet' verirsiniz şerhinizi koyarsınız." değerlendirmesinde bulundu.




İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler