Numan Kurtulmuş'tan iş insanlarına: Emekçilerin hakkını vermeniz lazım

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kilis'te yaptığı konuşmada iş insanlarına seslenerek "emekçilerin hakkını verin" çağrısı yaptı.

Yayınlanma: 20.02.2022 - 12:39
Numan Kurtulmuş'tan iş insanlarına: Emekçilerin hakkını vermeniz lazım
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Kilis'te partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen programda sivil toplum örgütü temsilcileri ile bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Kurtulmuş, Kilis'in Suriye'yle sınır il oluşuna dikkat çekip "Kolay değil; 11 yıldır hemen karşı tarafta neredeyse her şeyimiz aynı olan, Suriye halkının önemli bir kısmını büyük bir zulüm içerisinde yaşamasına Kilis seyirci kalmamış, kopup gelen Suriyeli kardeşlerimize burada ev sahipliği yapmış, ekmeğini, suyunu bölüşmüştür. Burada Kilisliler, Suriye'den gelen kardeşlerimize tam manasıyla ensar olmuştur. Hani şehirlere isim veriyoruz; Kilis'e de bir unvan verilecekse, adının 'ensar şehir' olması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

EKONOMİNİN DURUMU

Türkiye'nin üreterek büyümesini sürdüreceğini ve asla ekonomik olarak dışa bağımlı olmayacağını söyleyen Kurtulmuş "Türkiye ihracat yapacak, istihdamını attıracak, alın teriyle kazandığı dolarlar üzerinden de Türkiye'nin döviz ihtiyacını karşılayacak. Ele güne avuç açarak, Türkiye dışarıda dolar dilenen ülke asla bir daha olmayacaktır. Bir daha IMF gibi kuruluşlarının kapısına giderek, Türkiye kendi bağımsızlığını riske eden birtakım ekonomik reçeteler peşinde asla koşmayacaktır. Üreteceğiz, milletimizin gücüne güveniyoruz. Türkiye'nin her alanda çok büyük potansiyeli var" dedi.

PATRONLARA SESLENDİ

Toplantıda iş insanlarına da çağrı yapan Kurtulmuş "İş adamlarımızın, çalışan emekçi kardeşlerimizin hakkını gözetmesi ve hakkını vermesi lazımdır. Beraber kalkınacaksak, büyük ülke olarak mücadele edeceksek, önce helal alın terinin hakkının, hukukunun korunması gerekiyor. Herkesin elindeki en iyi imkanı kullanarak, işçilerimizin, emekçilerimizin hakkını gözetmesi gerekir" diye konuştu.

"PİYASA CANLI OLSUN Kİ KAR ELDE ETSİNLER

Temel gIda ürünlerindeki KDV indirimi uygulamasına da değinen Kurtulmuş, "Gıdadaki KDV'nin yüzde 8'den 1'e indirilmesi de vatandaşlarımızın lehine hükümetin attığı bir adımdır. Yani böyle bir ortamda hiç kimse fiyatların artırılmasından yüksek karlılık elde edeceğini zannetmesin. Vatandaşın bir şekilde alım gücünün azalması aslında oturdukları yerde fiyatlarını artırmak isteyen bazı seçkinlerin de işine yaramayacak bir durumdur. Vatandaşımızın alım gücü olsun, piyasa canlı olsun ki insanlar ürünleri satabilsin ve makul bir kar elde etsinler. Bütün bunlarla birlikte bu fiyatların biraz daha aşağı çekileceğini ümit ediyorum. Fiyatları aşağı çekmemekte direnenlere ise ilgili bakanlık birimlerimiz denetimlerini yerinde yapacaktır" ifadelerini kullandı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler