3 kişinin saldırısına uğrayan doktor: Biz sağlık çalışanları sizlerden biriyiz; neden bu öfke, şiddet?

İzmir'de, 48 yaşındaki doktor Ekin Hürel Günay'ın, 3 kişi tarafından saldırıya uğraması sağlık çalışanları tarafından protesto edildi. Topluluk arasında yer alan doktor Ekin Hürel Günay, "Biz sağlık çalışanları sizlerden biriyiz. Neden bu öfke, şiddet? Evlatlarınızı incitmeyin, kırmayın. Birbirimizi sevelim" dedi.

Yayınlanma: 10.10.2022 - 23:38
3 kişinin saldırısına uğrayan doktor: Biz sağlık çalışanları sizlerden biriyiz; neden bu öfke, şiddet?
Abone Ol google-news

İddiaya göre; 22 Ağustos'ta Torbalı 5 Nolu Aile Sağlığı Merkezi'ne gelen bir hasta ile engelli olduğu öğrenilen bir doktor arasında tartışma çıktı. Bu sırada merkezde bulunan doktor Ekin Hürel Günay, tartışmayı bitirmek için araya girdi. Tartışmanın devam etmesi üzerine Günay, 'beyaz kod' verdi. Aile Sağlığı Merkezi'ne gelen polis ekipleri tartışmayı sonlandırdı.

Olaydan yaklaşık 2 ay sonra, geçen 7 Ekim'de mesai bitiminin ardından evine giderken otomobiliyle bir fırının önünde duran Dr. Ekin Hürel Günay, aracından indiği sırada 3 kişinin sopalı saldırısına uğradı. Sopalarla Günay'a saldırıp darbeden 3 kişi, çevredekilerin araya girmesinin ardından olay yerinden kaçtı. Vatandaşların durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, Günay'ı, Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.

Doktor Günay, buradaki müdahalesinin ardından Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Polis, doktor Ekin Hürel Günay'ın verdiği ifade ve yaptığı çalışma sonucunda, olaya karıştığı ileri sürülen ve kardeş oldukları öğrenilen Sedat A., Fikret A. ve Servet A.'yı gözaltına aldı.

Hastanedeki tedavisi tamamlanan Günay ise saldırının ertesi günü taburcu edildi. Emniyetteki işlemlerin ardından aynı gün adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklandı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN MASKELİ PROTESTO: "SAĞLIKTA ŞİDDET SONA ERSİN"

Sağlık çalışanları, saldırıya tepki göstermek amacıyla İzmir Sağlık Platformu öncülüğünde bugün saat 12.30'da, İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir araya geldi. 'Sağlıkta şiddet sona ersin' sloganları atan sağlık çalışanları, 'Sağlıkta ölüm son bulsun', 'Önce can güvenliği' yazılı pankart ve dövizler taşıdı. Sağlık çalışanları, Günay'ın hastanede olaydan sonra çekilmiş yaralı halini gösteren maskeleri yüzlerine taktı.

Basın açıklaması yapan İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak, "Sağlıkta şiddete son diyoruz. Aile hekimi arkadaşımız, 3 kişinin planlı saldırıyla, ciddi şekilde yaralanmıştır ve takipleri sürmektedir. Arkadaşımıza sopalarla planlı saldıranlar tutuklanmıştır. Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu durum sağlıkta şiddet değil, sağlık terörüdür. Bir şiddete daha tahammülümüz yoktur. Etkili bir sağlık yasası istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Saldırıya uğrayan Ekin Hürel Günay da, "Biz sağlık çalışanları sizlerden biriyiz. Neden bu öfke, şiddet. Evlatlarınızı incitmeyin, kırmayın. Birbirimizi sevelim" dedi.

Grup konuşmaların ardından dağıldı.

"YOLDA TESADÜFEN KARŞILAŞINCA KAVGA ÇIKTI"

Günay'ın şikayetçi olması üzerine Torbalı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanıp. tutuklanan kardeşlerden Servet A.'nın, ifadesinde, "Olaydan 2 ay önce, doktor Günay'ın çalıştığı hastaneye gitmiştim. Bir başka doktor, mesai saatlerinin bittiğini öne sürerek bize bakmadı. Tartışma çıkınca araya doktor Günay girdi. Beni darbetti etti. Olay günü, kendisini takip etmedik. Yolda tesadüfen karşılaşınca da tartıştık ve kavga çıktı" dediği öğrenildi. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler