Gebze'deki fabrikada rehine krizi! İlginç anlar: Protesto, canlı yayın, doğum günü kutlaması...

Kocaeli Gebze'de bir fabrikayı basan saldırgan, çok sayıda çalışanı rehin aldı. Fabrikada taşeron işçi olarak çalıştığı ve bir süre önce çıkarıldığı öğrenilen şahsın İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla eylem yaptığı iddia edildi. Güvenlik önlemleri üst seviyede tutulurken fabrikada şahsın ilk fotoğrafının yanı sıra canlı yayın açıldığı ve doğum günü kutlandığı ortaya çıktı. Saldırganın alçı, boya, sıva ve bina dekorasyonu işleri yapan İbrahim Y. olduğu öğrenildi. Rehin alınanlardan birinin, yakınlarının bulunduğu Whatsapp grubuna yazdığı mesajlar ortaya çıktı. 9 saatin sonunda saldırgan teslim oldu, rehineler kurtarıldı.

Yayınlanma: 01.02.2024 - 17:53
Gebze'deki fabrikada rehine krizi! İlginç anlar: Protesto, canlı yayın, doğum günü kutlaması...
Abone Ol google-news

Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi'nde (GOSB) rehine krizi yaşanıyor. 

İhsan Dede Caddesi'nde temizlik ve kişisel bakım ürünleri alanında faaliyet gösteren uluslararası bir firmanın fabrikasında, bazı işçilerin silahla rehin alındığı ihbarı yapıldı.

Çitlerden atlayarak fabrikaya giriği iddia edilen bir şüphelinin, üstünde bomba olduğunu da öne sürüldü.

CADDE TRAFİĞE KAPATILDI

Rehine ihbarı üzerine olay yerine aralarında özel harekatçıların da yer aldığı çok sayıda polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Caddeyi trafiğe kapatan ekipler, güvenlik önlemi aldı.

Şüphelinin, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla böyle bir eylem yaptığı iddia edildi.

Öte yandan şüphelinin fotoğrafı da ortaya çıktı. Elinde tabanca bulunan şüphelinin "Kapılarak açılacak. Gazze için ya musalla ya ölüm" yazısı önünde poz verdiği görülüyor.

Şahsı ikna çalışmaları sürerken Kocaeli Valisi Seddar Yavuz da bölgeye geldi.

2 KİŞİ OLDUĞU BELİRLENDİ

Kocaeli Gebze'de fabrikada işçilerin silah ve üzerinde bomba düzeneğini andıran düzeneklerle rehin alındığı olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Saldırganın temizlik ve kişisel bakım ürünleri alanında faaliyet gösteren fabrikada 6'sı erkek 1'i kadın olmak üzere toplamda 7 kişiyi rehin aldığı belirtildi.

Rehin alınanların 3'ünün şirketin muhasebecisi, 1 kişinin ise proje sorumlusu, diğer 3'ünün ise fabrika personeli olduğu öne sürüldü.

REHİNE KRİZİNDE DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI

Kocaeli'nin Gebze'de ilçesinde ABD’li firma P&G’nin fabrikasında 7 kişinin silah ve üzerinde bomba düzeneğini andıran düzeneklerle rehin alındığı olayla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı.

Rehin alınan kişilerden birinin doğum günü olması sebebiyle daha önceden hazırlık yapan iş arkadaşları, saldırganlardan doğum günü kutlamak için izin istedi.

Saldırganın izin vermesi üzerine fabrika çalışanlarından birinin doğum günü kutlaması yapıldı. Daha önceden alınan pastaya koyulan mumlar üflenirken, arkadaşları doğum günü olan personeli kutladı.

Videoda rehinelerin sağlık durumlarının da iyi olduğu görüldü.

SALDIRGANLARDAN BİRİNİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ, PAYLAŞIMLARI ORTAYA ÇIKTI

Kocaeli'de fabrikada 7 kişiyi rehin alan saldırganlardan birinin alçı, boya, sıva ve bina dekorasyonu işleri yapan İbrahim Y. olduğu öğrenildi.

İbrahim Y.'nin sosyal medya paylaşımları da ortaya çıktı. Saldırgan paylaşımında, "Bu saatten sonra sevdiklerimin yapacağı tek şey benim için Filistin'e dua ettikleri gibi dua etmektir" ifadeleri yer aldı. 

SALDIRGANIN 1 KİŞİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde temizlik ve kişisel bakım ürünleri alanında faaliyet gösteren ABD’li firma P&G’nin fabrikasında 7 kişinin rehin alınması olayında son alınan bilgiye göre, İbrahim Y.’nin olayı tek başına gerçekleştirdiği ifade edildi. Daha önce saldırganların 2 kişi olduğu aktarılmıştı.

AİLELER SOSYAL MEDYADAN YAKINLARINI TAKİP EDİYORLAR

Rehine krizi devam ederken, rehin alınan 7 çalışanın yakınlarının tedirgin bekleyişi de sürüyor. Rehine yakınları, zaman zaman rehinelerin açtığı sosyal medya yayınlarını takip ederek sağlık durumları hakkında bilgi sahibi olmaya çalışıyorlar.

PAYLAŞIMLARINA DEVAM ETTİ

Bu arada saldırgan İbrahim Y. de sosyal medya hesabından paylaşımlarına devam etti. İbrahim Y. paylaşımında, "Kimsenin söylediğinin umurumda olmadığının farkındasınızdır umarım. İster deli, ister terörist, isterse hain olsun. O kapının açılacağına inanmıştım" ifadelerini kullandı.

Saldırganın bir diğer paylaşımında da rehinelerden birinin doğum gününün kutlanmasıyla ilgili, “Her ölüm, bir doğuma gebedir. Barışın doğumu ve barışın kapılarının açılması umuduyla” ifadeleri yer aldı.

DIŞARI ÇIKMA FIRSATI OLDUĞU HALDE ÇIKMAMIŞ

Saldırgan ayrıca rehinelerden Süreyya isimli kadının çıkma fırsatı olmasına rağmen dışarıya çıkmadığını iddia ederek şu paylaşımı yaptı:

“Süheyla Hanım'ın çıkma fırsatı olduğu halde arkadaşlarını bırakmayıp kalması dünyaya örnek bir davranış sergilemiştir.”

REHİNELERDEN BİRİNİN MESAJLARI ORTAYA ÇIKTI

 

Kocaeli Gebze’de rehin alınanlardan birinin, yakınlarının bulunduğu Whatsapp grubuna yazdığı mesajlar ortaya çıktı. Kadın rehinenin gruba, “Sizi çok seviyorum. Kurtarın bizi artık. İyi değilim, korkuyorum. Şarjım az. Sınır kapısı açılsın istiyor. Söyleyin açılsın yoksa çıkamayacağız” dediği görüldü. Aile üyelerinin de kadına iyi dileklerde bulunarak teskin etmeye çalıştığı görüldü.

TESLİM OLDU

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde fabrikada rehin tutulan 7 kişi, 9 buçuk saatin ardından serbest bırakılırken, saldırgan ise teslim oldu.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler