İzmir Tabip Odası'ndan 'pandemi' raporu: Sağlık sistemi iflas etti

İzmir Tabip Odası, sağlıkta uygulanan özelleştirme politikaları ve sistemdeki aksaklıkların giderilmesi için bakanlığa çağrıda bulundu. İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel, “Artık hastane önünde kuyruklar oluşmayacak diye övünenler, aylarca randevu alamayan yurttaşları evlerinde, telefon hatlarının ucunda, bilgisayar ekranlarında sanal kuyruklara yerleştirmiştir”

Yayınlanma: 24.11.2021 - 14:50
İzmir Tabip Odası'ndan 'pandemi' raporu: Sağlık sistemi iflas etti
Abone Ol google-news

Pandemi sürecinde sağlık sisteminin iflas ettiğini dile getiren İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Nuri Seha Yüksel, “Artık hastane önünde kuyruklar oluşmayacak diye övünenler, aylarca randevu alamayan yurttaşları evlerinde, telefon hatlarının ucunda, bilgisayar ekranlarında sanal kuyruklara yerleştirmiştir” dedi.  

Yüksel, “Salgının bilimin gereklerine göre değil ekonominin ihtiyaçlarına göre yönetildiği bir sürece hepimiz tanıklık ettik. İktidar pandeminin yıkıcı sonuçlarının önüne geçememiştir. Bu yangın söndürülemediği gibi yurttaşlarımızın, sağlık çalışanlarının ölümleri durdurulamamış ve Türkiye, Covid-19’a bağlı en çok vaka ve ölümün görüldüğü ülkelerden birisi olmuştur. Pandeminin gerektiği gibi yönetilmemesi, sağlık sisteminin iflası ile ertelenmiş sağlık hizmetlerine bağlı pek çok hastalık sonucu çok sayıda insanımızı yitirdiğimiz fazladan ölümlerin acısı da buna eklenmiştir. ‘Artık hastane önünde kuyruklar oluşmayacak’ diye övünenler aylarca randevu alamayan yurttaşları evlerinde, telefon hatlarının ucunda, bilgisayar ekranlarında sanal kuyruklara yerleştirmiştir” diye konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler