KYK yurtlarında son 2 ayda 4 öğrenci intihar etti: Akdeniz Üniversitesi'nden 'intihar' açıklaması

Antalya'da son dönemde yaşanan öğrenci intiharları sosyal medyanın gündemine oturdu. Akdeniz Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, intiharlar ile ilgili olarak komisyon kurulduğu ifade edildi. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ise "olayların saklandığı" iddialarının "gerçek olmadığını" savunurken, sürecin adli makamlarla koordineli bir şekilde yürütüldüğü ifade edildi.

Yayınlanma: 12.06.2022 - 11:39
KYK yurtlarında son 2 ayda 4 öğrenci intihar etti: Akdeniz Üniversitesi'nden 'intihar' açıklaması
Abone Ol google-news

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörlüğü ve Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) son 2 ay içerisinde yurtlarda kalan 3 öğrencinin pencereden atlayarak, bir öğrencinin de evinde yaşamına son vermesiyle ilgili açıklama yaptı.

Üniversite Rektörlüğü sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Öğrenci yurtlarında son dönemde yaşanan intihar olayları toplumun tüm kesimlerinde olduğu gibi bizlerde de büyük üzüntüye neden olmuştur. Yaşanan acı kayıplar için kıymetli öğrencilerimizin ailelerine, arkadaşlarına ve tüm üniversite camiamıza başsağlığı diliyoruz. Hepimizi derinden sarsan bu olaylarla ilgili gerekli inceleme yapılması için geçtiğimiz hafta içerisinde bir komisyon kurulmuştur. Komisyonumuz sorumluluk ve yetki alanımızda olmamasına rağmen vakaların gerçekleştiği yurtlardaki incelemelerin yapılabilmesi için olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılabilmesi ve de önleyici tedbirlerin alınabilmesi amacıyla çalışmalarını devam ettirecektir."

ÜMİT ÖZDAĞ: KAPSAMLI SORUŞTURMA BAŞLATILMALI

İntiharlara ilişkin bir açıklama da Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'dan geldi. Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı yurtlarda 40 günde 3 intihar yaşandığını söyleyen Özdağ, "Bu 3 genç aynı yurtta kalıyordu. Anne ve babalarının bir tanesi olan bu genç kardeşlerimiz hayatlarının baharında yaşamlarına son verirken, kendilerine, anılarına bir kedi yavrusu kadar değer verilmedi" dedi.

İddialar ile ilgili artık kapsamlı bir soruşturmanın başlatılması gerektiğini ifade eden Özdağ, "Dün akşam bazı polis kaynaklarıyla görüşme yaptım. Basında ve sosyal medyada kamera olmadığına dair açıklamalar çıkmış, ancak polis kaynakları kamera olduğunu ve bazı intiharlarda kamera görüntüsünün olduğunu belirtti" diye konuştu.

KREDİ VE YURTLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü de yurtlardaki öğrenci intiharlarıyla ilgili açıklama yaptı.

Sosyal medyadaki iddiaların "asılsız" olduğunun belirtildiği açıklamada "Antalya ilinde Genel Müdürlüğümüze bağlı yurtlarda 2021-2022 eğitim- öğretim yılı içerisinde gerçekleşen 3 ölümlü intihar vakası ile ilgili sosyal medyada gündem olan ve olayların saklandığı yönündeki iddialar gerçekleri yansıtmamaktadır. Her 3 olay Emniyet tarafından soruşturulmuş, olay yeri incelemeleri yapılmış, gerekli ifadeler alınmış ve dosyalar savcılığa intikal etmiştir. Süreç adli makamlarımız tarafından titizlikle yürütülmektedir" denildi.

İntihar olayları ile ilgili soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünün vurgulandığı açıklamada, "Olayların meydana geldiği yurtlarımızda güvenlik kameraları 24 saat aktiftir, görüntüler incelenmek üzere ivedilikle ilgili makamlara teslim edilmiştir. Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü olarak, tüm birimlerimizle, yaşanan bu üzücü olayların detaylı incelemelerini yakından takip ettiğimizi ve sürecin başından itibaren Emniyet ve adli makamlarımızla koordineli bir şekilde yürütüldüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız" ifadeleri kullanıldı. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler