Mardin'de zamlar yurttaşı isyan ettirdi, 'Tayyip istifa' sloganları atıldı

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde yurttaşlar elektrik zamları başta olmak üzere yapılan zamları protesto etmek için sokağa çıktı. Polis ve yurttaşlar arasında zaman zaman gerginlik yaşandı.

Yayınlanma: 06.02.2022 - 21:55
Mardin'de zamlar yurttaşı isyan ettirdi, 'Tayyip istifa' sloganları atıldı
Abone Ol google-news

Mardin'in Kızıltepe ilçesi Özgürlük Meydanı’nda öğlen saatlerinde bir araya gelen yüzlerce yurttaş, ellerinde dövizler ve elektrik faturaları taşıdı.

Elektrik faturalarına isyan eden bazı yurttaşlar, faturaları meydanda yakarak tepki gösterdi. “Tayyip istifa”, “Devlet istifa”, "AKP istifa", “DEDAŞ istifa” ve “Kahrolsun DEDAŞ” sloganları atan yurttaşlar zamların geri çekilmesini istedi. Bir süre meydanda bekleyen yurttaşlar Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) binasına doğru yürümek istedi.

BİBER GAZI KULLANILDI

Yurttaşlar, Musa Anter Caddesi, Kilise Caddesi ve Hastane Caddesini trafiğe kapatarak yürüyüşlerini sürdürdü. Polislerin kalkanlar ve zırhlı araçlarla yolu kapatması üzerine uzun bir süre Hastane Caddesini trafiğe kapatan yurttaşlar burada da tepkilerini dile getirdi.

Yer yer polis ve yurttaşlar arasında gerginlik yaşanırken polis bazı bölgelerde yurttaşlara biber gazı ile müdahale ettiği görüldü.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler