Onur Şener cinayetinde tutuklanan Semih Soyalp kim? Semih Soyalp kaç yaşında, nerede çalışıyor?

Türkiye, Ankara’da müzisyen Onur Şener'in ölümüyle yasa boğuldu. Onur Şener'in ölümüne ilişkin tutuklananlar arasında bulunan Semih Soyalp'in çalıştığı kurum gündem olurken, kurumun iş tanımı da araştırılmaya başlandı. Peki, Onur Şener'in cinayet şüphelisi Semih Soyalp kim? Semih Soyalp kaç yaşında, nerede çalışıyor?

Yayınlanma: 04.10.2022 - 14:02
Onur Şener cinayetinde tutuklanan Semih Soyalp kim? Semih Soyalp kaç yaşında, nerede çalışıyor?
Abone Ol google-news

Ankara'nın Çankaya ilçesinde müzisyen Onur Şener, kendisinden istenen şarkıyı bilmediği için üç kişi tarafından katledildi. Cinayetin şüphelilerden tutuklu Ali Gündüz, Ankara'da Çalışma Bakanlığı'nda iş müfettişi olarak çalışırken, diğer şüpheli tutuklu Semih Soyalp'in ise TAİ'de elektrik mühendisi olarak görevini sürdürmekte olduğu anlaşıldı. Peki, Semih Soyalp kim, kaç yaşında? 

SEMİH SOYALP KİM?

1986 Ankara doğumlu olan Semih Soyalp, Gazi Üniversitesi mezunudur. Onur Şener'in ölümünden sonra hesaplarını kilitleyen ve donduran Soyalp'in TAİ'de elektrik mühendisi olarak çalıştığı öğrenildi. Cinayet şüphelisi Semih Soyalp ifadesinde, İlker Karakaş ile Onur Şener'i ayırmaya çalıştığını belirterek, "Ben Onur'a vurmadım, sadece ayırmaya çalıştım. Elimin kesildiğini çok sonradan anladım. Onur beni itince yolun ortasına doğru düştüm. Orada mı elim kesildi, bilmiyorum. İlker elindeki bira bardağı ile sert bir şekilde Onur'un kafasına vurdu.'' şeklinde konuştu.

TAİ NE KURULUŞUDUR, TAİ'NİN AÇILIMI NE?

TAİ kısaltma teriminin açılımı ise; Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı şeklindedir. TUSAŞ olarak da bilinir. TUSAŞ kısaltması ise Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'nin kısaltmasıdır. 28 Haziran 1973 yılında kurulmuş olan şirket, Türk - ABD ortaklığı içerir.

NE OLMUŞTU?

Ankara Çankaya'daki bir eğlence mekanında 45 yaşındaki müzisyen Onur Şener, kendisinden istek şarkıda bulunan İlker K.'ye şarkıyı bilmediği için söyleyemeyeceğini belirtti. Bunun üzerine eğlence mekanının önünde Onur Şener ile İlker K. ve beraberindekiler arasında kavga çıktı.

Kesici bir aletle vücuduna aldığı darbeler sonucu ağır yaralanan Şener, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti. Olayla ilgili başta İlker Y. ile Ali G., Semih S., Jale E., ve Gözde G. olmak üzere toplam 5 şüpheli gözaltına alındı.Şüphelilerden İlker K., Ali Gündüz ve Semih Soyalp., tutuklandı. J.E. ve G.G. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler