Cesedini parçalayıp derin dondurucuya koymuştu: O cani için ağırlaştırılmış müebbet istendi

Milli Gazete yazarı Mustafa Kasadar'ın 19 yaşındaki oğlu Muhammed Nuh Kasadar'ı öldürdükten sonra parçalara ayırarak derin dondurucuda saklayan şüpheli Hakan Öztürk hakkında "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan iddianame hazırlandı.

Yayınlanma: 07.12.2023 - 19:00
Cesedini parçalayıp derin dondurucuya koymuştu: O cani için ağırlaştırılmış müebbet istendi
Abone Ol google-news

İstanbul Fatih'te, Muhammed Nuh Kasadar'ı iple boğduktan sonra cesedini parçalara ayırarak derin dondurucuda saklayan ve ailesinden 40 bin dolar fidye isteyen şüpheli Hakan Öztürk hakkındaki soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede baba Mustafa Kasadar, anne Mücedde Kasadar ve ağabey Ömer Faruk Kasadar müşteki, Hakan Öztürk ise şüpheli olarak yer aldı.

FİDYE MESAJI İÇİN UYGULAMA İNDİRMELERİNİ İSTEDİ

İddianamede, ağabey Ömer Faruk Kasadar'ın cep telefonuna, "Merhabalar Ömer Bey şu anda Muhammed elimizde ayrıntılı bilgi için android bir telefondan Connected2 me uygulamasını indirin ve Kasadari diye bir hesap oluşturun ,bunun için 15 dakikan var ,hesabı aç ve sana yazmamı bekle” şeklinde mesaj gönderildiği anlatıldı.

40 BİN DOLAR FİDYE İSTEDİ

Polis merkezinde mesajda bahsedilen uygulamanın indirilerek hesap açıldığının anlatıldığı iddianamede, şüpheli Hakan Öztürk'ün, Muhammed'i rehin tuttuğunu ve serbest kalması için 40 bin dolar istediği bilgisine yer verildi. 

PARAYI ALIRKEN YAKALANDI

Ağabey Kasadar'ın şüpheliye 40 bin dolar bulamadığını ancak 75 bin TL getirebileceğini söylediği, şüphelinin de bu teklifi kabul ettiği anlatıldı. Ağabey Kasadar'ın polis eşliğinde parayı tarif edilen yere bıraktığı, daha sonra ise şüphelinin geldiği ve parayı almak istediği sırada yakalandığı iddianamede anlatıldı.

KEDİ ALMAK İÇİN MUHAMMED'TEN YARDIM İSTEMİŞ

İddianamede ifadesine yer verilen Hakan Öztürk, Ömer Faruk Kasadar'a ait ravzakitap isimli işyerinde 2 buçuk yıl çalıştığını, mesai ücretinin verilmediğini, kendisini kullandıklarını düşündüğünü ve işten ayrıldığını söylediği kaydedildi. Muhammed ile aralarının iyi olduğunu, olay tarihinden yaklaşık iki hafta önce kedi almak için Muhammed'ten yardım istediğini anlattığı belirtildi.

ABİSİNE KÜFREDİNCE...

Olay günü Muhammed ile buluşup yemek yedikten sonra eve gittiklerini, Muhammed’in kredi kartıyla telefon aldığını, fiyatının yarısını abisinden alacağını söylemesi üzerine kendisinin “para vermez o anasını s*” diyerek küfrettiğini, bunun üzerine kavga ettiklerini ve Muhammed'i iple boğarak öldürdüğünü, kira borcu olduğu için de fidye istemeye karar verdiğini söylediği iddianamede yer aldı.

Hakan Öztürk, devamında ise cesedi nasıl parçaladığını detaylarıyla anlattı.

HAKSIZ TAHRİK UYGULAMAK MÜMKÜN DEĞİL

İddianameyi hazırlayan savcı, ilk haksız hareketin şüpheli tarafından gerçekleştirildiğini, bu nedenle haksız tahrik hükümlerinin uygulanmasının mümkün olmadığını vurguladı.

Savcı, Hakan Öztürk ile müştekiler arasında geçmişe dayanan sebeplerden dolayı cinayetin işlendiğini ve eylem kararının önceden verdiğine kanaat getirdi.

Hazırlanan iddianamede, şüpheli Hakan Öztürk'ün, ''Tasarlayarak Kasten Öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılması talep edildi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler