Sağlıkçılardan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde eylem

Fatih'te bulunan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü binası önünde toplanan Öz Sağlık-İş Sendikası üyeleri, toplu sözleşmeden doğan geriye dönük kişi başı 70 bin TL olan ara farkların ödenmesi için basın açıklaması yaptı.

Yayınlanma: 21.07.2023 - 15:30
Sağlıkçılardan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde eylem
Abone Ol google-news

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü binası önünde toplanan Öz Sağlık-İş Sendikası üyeleri, toplu sözleşmeden doğan, geriye dönük kişi başı 70 bin TL olan ara farkların ödenmesi talebiyle eylem düzenledi. 

Eylemde açıklama yapan Öz Sağlık-İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Erdem Dinç, "Sizlerin de yakından bildiği üzere Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan sağlık işçilerinin yetkili sendikası Öz Sağlık-İş olarak 190 bin işçimiz işveren sendikası TÜHİS ile imzaladığımız Toplu İş Sözleşmesi'nin üzerinden 46 gün geçti. Bu sözleşmede yer aldığı üzere işçinin 2023 Ocak ayından geçerli geriye dönük alacaklarının ödenmesi kararının üzerinden de 46 gün geçti " dedi.

4 No'lu Şube Başkanı Temel Yazıcı de  "Bize vermeyi unuttuğunuz geriye dönük alacaklarımız, bazı üniversitelerdeki sağlık işçilerine de 3 taksitte ödenmeye başladı. Hem geciktirilip, hem taksite bağlanması,  ikisi de yanlış. Vatan görevi diyerek gece gündüz, pandemide depremde nefes almadan peşin çalıştıklarımızın karşılığı olan alacaklarımızı 'taksit taksit' istemiyoruz. Geriye dönük alacaklarımızın tek seferde ve daha fazla geciktirilmeden ödenmesini istiyoruz" diye konuştu.

 


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler