Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
29°C Açık İstanbul
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Bilim ve Teknoloji Sürdürülebilirlik eGazete Resmi İlanlar
Dolar 43,12
Euro 50,47
Sterlin 57,90
Bitcoin 4.841.076,34
Gram Altın 6.064,36
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Kitap
Moda
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Toplu İş Sözleşmesi
Ücret zammı talepleri karşılanmadı: Smart Solar işçileri grevde! Ücret zammı talepleri karşılanmadı: Smart Solar işçileri grevde! Smart Solar işçileri ücret zammı için grevde. Sendika ile işveren arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçsuz kaldı. İşçiler, ekonomik koşullar ve refah payı talebiyle hak arayışını sürdürüyor.
İşçilerin düşük zam isyanı: Smart Solar'da grev başladı İşçilerin düşük zam isyanı: Smart Solar'da grev başladı DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Gebze'deki Smart Solar'da işçiler, düşük zam dayatmasına karşı greve çıktı
Balcalı Hastanesi işçileri ödemelerin taksitle yapılmasına sert tepki! Balcalı Hastanesi işçileri ödemelerin taksitle yapılmasına sert tepki! Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi işçileri, toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan ödemelerinin dört taksit şeklinde yapılmasını protesto etti. İşçiler, haklarının tam ve tek seferde ödenmesini talep ederek başhekimlik önünde basın açıklaması yaptı. Sendikalar ve milletvekilleri de emekçilere destek verdi.
Beyaz yakalı çalışanlar o haktan yararlanacak! Beyaz yakalı çalışanlar o haktan yararlanacak! AYM, beyaz yakalı bir çalışanın toplu iş sözleşmesinden yararlandırılmamasını sendika hakkı ihlali saydı. Mahkeme, çalışan lehine manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Karar, TİS haklarının tüm çalışanlar için eşit şekilde uygulanması gerektiğini bir kez daha ortaya koydu.
Metalde ‘çetin pazarlık’ geliyor Metalde ‘çetin pazarlık’ geliyor Türkiye ağır sanayisinin kalbi konumundaki fabrikalarda çalışan yaklaşık 160 bin işçiyi kapsayan grup toplu iş sözleşmesinde pazarlık 13 Ekim’de başlıyor. İşçi sendikaları ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) pazarlık için masaya oturuyor.
Metalde zam pazarlığı Metalde zam pazarlığı Özel sektörde en fazla işçiyi kapsayan metal işkolunda iki yıllık toplu iş sözleşmesi için geri sayım başladı. Sendikalar, yoksulluk sınırının üzerinde zam taleplerini işverenle masaya taşıdı.
Sendikalar zam taleplerini açıkladı Sendikalar zam taleplerini açıkladı Türkiye’nin özel sektördeki en büyük toplu iş sözleşmesi görüşmeleri metal iş kolundaki sendikalar ile MESS arasında başlıyor. Sendikalar zam taleplerini açıkladı.
Görüşmeler çıkmaza girmişti: Memurlar iş bırakıyor! Görüşmeler çıkmaza girmişti: Memurlar iş bırakıyor! Toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma çıkmayınca memurlar iş bırakma kararı aldı. Hükümetin zam teklifi yetersiz bulunurken sendikalar Ankara’da eylem için bir araya geliyor.
Memurlar “TİS’ten cacık olmaz” dedi salatalık dağıttı  Memurlar “TİS’ten cacık olmaz” dedi salatalık dağıttı  Memurların AKP hükümetinin 8. dönem memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme görüşmelerinde (TİS) 2026 yılı ilk 6 ay için yüzde 10, ikinci 6 ay için yüzde 6, 2027 yılı ilk 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 ay için yüzde 4 zam teklifine tepkiler sürüyor. Birlik Sağlık-Sen, İzmir Eğitim Diş Hastanesi önünde “TİS’ten cacık olmaz” sloganıyla toplantı. “Devletin memuru yoksul olamaz”, “Bu zamdan cacık olmaz” sloganları atan sağlık emekçiler salatalık dağıttı. 
Kamu işçileri için kritik teklif masada! Kamu işçileri için kritik teklif masada! Kamu işçilerini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde önemli bir adım atıldı. Taraflar arasında yapılan kritik görüşmenin ardından yeni bir teklif gündeme geldi. Grev süreci ve resmi kararlar sürecin seyrini etkiliyor.
Grevlerin ertelenmesi - Engin Ünsal Grevlerin ertelenmesi - Engin Ünsal TÜRK-İŞ üyesi Maden-İş sendikasının aldığı grev kararı işyerlerine asıldı...
Türkiye Belediyeler Birliği tarihinde bir ilk: Toplu İş Sözleşmesi imzalandı Türkiye Belediyeler Birliği tarihinde bir ilk: Toplu İş Sözleşmesi imzalandı TBB, kurumsal tarihinde önemli bir adım atarak ilk kez toplu iş sözleşmesine imza attı.
Toplu iş sözleşmesi yönetmeliğinde değişiklik… Toplu iş sözleşmesi yönetmeliğinde değişiklik… Toplu İş Sözleşmesinde Arabulucuya ve Hakeme Başvurma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.
KESK’ten dikkat çeken değerlendirme! KESK’ten dikkat çeken değerlendirme! Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Toplu İş Sözleşmesi (TİS) öncesi değerlendirme raporu hazırladı. Raporda, “Siyasi iktidar, yandaş konfederasyon ve 4688 Sayılı Yasa ile ülkemizde kamu emekçilerinin mali, sosyal, özlük, demokratik, kültürel haklarının korunması ve geliştirilmesi mümkün değildir” mesajı verildi.
Eskişehir’de kamu emekçilerinden açıklama: 'Gerçek bir toplu iş sözleşmesi masası istiyoruz' Eskişehir’de kamu emekçilerinden açıklama: 'Gerçek bir toplu iş sözleşmesi masası istiyoruz' KESK’e bağlı Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Eskişehir İl Temsilciliği tarafından 8. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’ne ilişkin DSİ 3. Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapıldı.
SES’ten toplu sözleşme öncesi sert çıkış: Grev yasağıyla pazarlık olmaz SES’ten toplu sözleşme öncesi sert çıkış: Grev yasağıyla pazarlık olmaz SES İzmir Şubeleri, İzmir Şehir Hastanesi’nde “İnsanca bir yaşam, insanca yaşanacak bir ücret, haklarımız taleplerimiz ve geleceğimiz için satış sözleşmesi değil, grevli toplu sözleşme istiyoruz” başlıklı basın açıklaması yaptı. SES İzmir 2 No’lu Şube Eş Başkanı Osman Maçça, “Bizi grevsiz, etkisiz bir toplu sözleşme sistemine mahkûm eden yapıya boyun eğmeyeceğiz” dedi.
Eleştirilere yanıt verdi: 'Düşmanca tavır suçlamaları suistimaldir!' Eleştirilere yanıt verdi: 'Düşmanca tavır suçlamaları suistimaldir!' İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Genel-İş Sendikası ile yaklaşık 23 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldığı için mutlu olduklarını belirtti. Tugay, kentte on binlerce yapının dönüşmesi gerektiğine işaret ederek, "Sadece riskli alan ilan edilmiş bölgeler değil, bina bazlı dönüşüme de yoğun ihtiyaç var" dedi.
Kamu işçisi zam teklifi belli oldu! Kamu işçisi zam teklifi belli oldu! Kamu işçileriyle yürütülen toplu sözleşme süreci devam ediyor. Hükümetin sunduğu zam teklifine karşı sendikalar yeni bir öneri bekliyor. Görüşmelerin yakın zamanda sonuçlanması öngörülüyor.
600 bin işçinin gözü bu zam teklifinde! 600 bin işçinin gözü bu zam teklifinde! Toplu iş sözleşmesi sürecinde kritik aşamaya girildi. Bayram sonrası hükümetin ilk zam teklifini sunması bekleniyor. İşçi ve işveren temsilcileri yeni görüşme için hazırlanıyor.
600 bin kişinin gözü bu kararda! 600 bin kişinin gözü bu kararda! Kamu toplu iş sözleşmesi görüşmeleri son aşamaya geldi. Hükümetin açıklayacağı zam teklifi, yaklaşık 600 bin işçinin gözü kulağı üzerinde. Zam teklifinin işçilere nasıl yansıyacağı merakla bekleniyor.
İş sözleşmeleri ve yurtdışındaki işçiler - PROF. DR. SİBEL ÖZEL İş sözleşmeleri ve yurtdışındaki işçiler - PROF. DR. SİBEL ÖZEL Anayasa Mahkemesi 05.11.2024 tarihli kararı ile 5718 sayılı Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanun (MÖHUK) m. 27/I hükmünü iptal etmiştir.
Metro İstanbul'da toplu iş sözleşmesi yapıldı Metro İstanbul'da toplu iş sözleşmesi yapıldı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ulaşım iştiraki Metro İstanbul ile Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) bağlı Demiryol-İş Sendikası arasında yürütülen 18. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Aralık ayından bu yana devam eden görüşmelerin ardından, bugün sözleşme imzalandı.
Cemil Tugay: Birbirimizi kırmadanbu süreci çözeceğiz Cemil Tugay: Birbirimizi kırmadanbu süreci çözeceğiz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, toplu iş sözleşmesi sürecinde uzlaşma noktasına varılacağına inandığını belirterek “Onlar bizim arkadaşlarımız, çalışanlarımız. Mutlaka birbirimizi kırmadan, dökmeden, İzmir’e de kötülük yapmadan bu süreci çözeceğiz” dedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kesilen cezalara karşı halkın desteğini aldıklarını ifade eden Tugay, özel sektöre gösterilen müsemmanın yüzde birinin CHP’li belediyelere gösterilmediğini söyledi.
Tüpraş işçisi hakkı için ayakta Tüpraş işçisi hakkı için ayakta 3 bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 28 zam teklifine karşı işçiler rafinerilerde iş durdurdu. Petrol-İş, "Bu işin hakkı bu değil" derken, gözler yarın yapılacak yeni toplantıya çevrildi.
Metro İstanbul'da grev başladı! Metro İstanbul'da grev başladı! Toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamayan Metro İstanbul'da grev süreci resmen başladı. İşçiler, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini belirtti. Grev ilanı şirket binasına asıldı.
Şehir Plancıları Odası ve DİSK Sosyal-İş arasında TİS imzalandı Şehir Plancıları Odası ve DİSK Sosyal-İş arasında TİS imzalandı TMMOB Şehir Plancıları Odası ve DİSK Sosyal-İş Sendikası arasında dün genel merkez ve 5 şubede, toplam 16 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi (TİS) imzalandı. Şehir Plancıları Odası Ankara Şube çalışanı ve aynı zamanda Temsilci Yardımcısı İmge Yaman, İstanbul Sözleşmesi'nin TİS'in eki niteliğinde olduğunu belirterek "Sözleşmemiz toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı, eşitlikçi ve kadın artılar, LGBTİQ artılar ve farklı inanç grupları adına pozitif ayrımcılığı kapsayan bir sözleşmedir" dedi.
Antalya Büyükşehir'de toplu iş sözleşmesi imzalandı: En düşük işçi maaşı 37 bin 430 TL oldu Antalya Büyükşehir'de toplu iş sözleşmesi imzalandı: En düşük işçi maaşı 37 bin 430 TL oldu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Belediye-İş ve Güvenlik İş Sendikası ile 8 bin 841 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesini imzaladı. Başkan Böcek, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartlar ve belediyenin mali imkanları doğrultusunda güzel bir sözleşmeye imza attıklarını belirterek, en düşük işçi maaşını 37 bin 430 TL’ye yükselttiklerini açıkladı.
Yasak tanımadılar! Yasak tanımadılar! Birleşik Metal İş-Sendikası, 33 gündür işçilerin grev yaptığı Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) üyesi GE Grid Solutions’ta anlaşma sağlandığını duyurdu. Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Özkan Atar, “DİSK Birleşik Metal İş üyesi metal işçileri bir kez daha tarih yazdılar” dedi.
İzmir’de TİS isyanı İzmir’de TİS isyanı Maaşlarda yaşanan gecikme nedeniyle İZELMAN ve İZENERJİ işçilerinin iş bırakma eylemi sürerken İZELMAN’da toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin 3. oturumu yapıldı.

En Çok Okunanlar

Cumhuriyet değerleri ile alay etti, çocukları siyasi emellerine alet etti!
Cumhuriyet değerleri ile alay etti, çocukları siyasi emellerine alet etti! İstanbul Bağcılar'da "fenomen" olma çabasıyla öğrencileri siyasi propaganda aracı haline getiren ve Cumhuriyet değerleriyle alay eden gerici öğretmen Aytaç Demir’in yeni skandalları ortaya çıktı. TÖBSEN, skandallar zincirine tepki göstererek MEB’i acil göreve çağırdı.
Yalova’daki IŞİD operasyonunda 26 tutuklama!
Yalova’daki IŞİD operasyonunda 26 tutuklama! Son dakika haberi... Yalova'da 3 polisin şehit olduğu çatışmanın ardından kent genelinde IŞİD terör örgütüne yönelik düzenlenen eşzamanlı baskınlarda gözaltına alınan 42 şüpheliden 26'sı tutuklandı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan yılın ilk 'faiz' kararı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan yılın ilk 'faiz' kararı Ticari alacaklara ilişkin sözleşmelerde temerrüt faizinin yer almadığı durumlar için yeni uygulama netleşti. Mal ve hizmet tedarikinde geç ödemelere uygulanacak oran Merkez Bankası tebliğiyle belirlendi. Düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı.
Mamdani'den yemin töreninde sıra dışı mesajlar
Mamdani'den yemin töreninde sıra dışı mesajlar New York Belediye Başkanı Zohran Mamdani, görevine başlarken kendisini 'demokratik sosyalist' olarak tanımlamaktan geri durmadı ve 'radikal sayılma korkusuyla ilkelerimden vazgeçmeyeceğim' dedi.
2026’da hangi araçlar yüzde 0 vergi kapsamına girdi?
2026’da hangi araçlar yüzde 0 vergi kapsamına girdi? Engelli yurttaşların ÖTV muafiyetiyle araç alımına ilişkin üst fiyat limiti güncellendi. Düzenleme, artan otomobil fiyatları karşısında muafiyet uygulamasının kapsamını korumayı amaçlıyor. ÖTV muafiyetinde geçerli olan temel şartlar ise aynı şekilde uygulanmaya devam ediyor. Peki ÖTV muafiyetli araç alımında üst fiyat limiti nasıl değişti? Kimler bu haktan yararlanabiliyor? İşte tüm ayrıntılar...
Cumhur İttifakı’nda eleştiriye tahammül yok!
Cumhur İttifakı’nda eleştiriye tahammül yok! AKP’nin “açılım komisyonu” raporunda toplumsal tepkiler “risk alanı” ilan edilirken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın sürece karşı çıkanları “ihanetle” suçladı. İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez ise Cumhuriyet’e yaptığı değerlendirmede, sürecin terör örgütüyle pazarlık zeminine çekildiğini belirterek “İhanet bu süreci eleştirmek değil, bu sürece payanda olmaktır” dedi.
Grok'tan yeni skandal: 'İstismar' görselleri tartışma yarattı!
Grok'tan yeni skandal: 'İstismar' görselleri tartışma yarattı! Elon Musk'ın sahibi olduğu X'in yapay zeka uygulaması Grok'un; kadınları hedef alan cinsel istismar niteliği taşıyan kurgu görseller üretmesi tepkiye yol açtı. Yurttaşlar bu suç içeriklerine karşı önlem alınması çağrısında bulundu.
Kar yağışı ve kuvvetli rüzgar etkili olacak!
Kar yağışı ve kuvvetli rüzgar etkili olacak! Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) 2 Ocak Cuma gününe ilişkin hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre yurt genelinde parçalı ve çok bulutlu hava beklenirken, Doğu ve Karadeniz’in bazı kesimlerinde kar yağışı görülecek; iç ve doğu bölgelerde buzlanma, don ve çığ tehlikesine karşı uyarı yapıldı, Marmara ve Orta Karadeniz’de ise kuvvetli rüzgâr etkili olacak.
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye