Cumhuriyet
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet'in Egesi Kültür Sanat Gurme Yerel Gündem Eğitim Dünya Kupası Sürdürülebilirlik Oyun eGazete Resmi İlanlar
Gündem Yazarlar Siyaset Ekonomi Dünya Spor Yaşam Cumhuriyet TV Reklamsız Cumhuriyet Cumhuriyete Özel
Cumhuriyet Daily
Cumhuriyet TV
Cumhuriyet'in' Egesi
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Pazar Yazıları
Gurme
Keşfet
Bütün Cumhuriyet arşivi her yerde ve her an yanınızda! İster telefondan, ister bilgisayardan.
  • Cumhuriyet Arşiv
  • 1930 Yılından Bugüne
  • 5.485.115+ Haber Kupürü
App Store Google Play
50 BİN +
İndirme
Size En
Uygun Paketi
Seçin
4.5
değerlendirme
Abonelik
Seçeneklerini
İnceleyin
Edebiyatın ve Kültürün Nabzı

Kitap dünyasına açılan kapınızı aralayın! En sevdiğiniz kitapları indirimli fiyatlarla keşfedin ve hayal gücünüzü genişletin.

İncele

Menü

Giriş Yap Kayıt Ol
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Çizerler
Resmi İlanlar
Oyun
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Cumhuriyet Pazar
Sürdürülebilirlik
Cumhuriyet Kitap
Gurme
Sağlık
Bilim ve Teknoloji
Moda
Eğitim
Gezi
Çevre
Otomotiv
İş Dünyası
Astroloji
Hava Durumu
Namaz Vakitleri
Cumhuriyet
Cumhuriyete Özel Giriş Yap
Cumhuriyet Daily Cumhuriyet TV Cumhuriyet'in Egesi Cumhuriyet Kitap Cumhuriyet Pazar Pazar Yazıları Gurme Keşfet
eGazete Giriş
Okuma Listem
Gündem
Yazarlar
Oyun
Çizerler
Siyaset
Ekonomi
Dünya
Spor
Yaşam
Cumhuriyet'in Egesi
Kültür Sanat
Moda
Cumhuriyet Kitap
Cumhuriyet Pazar
Gurme
Bilim ve Teknoloji
İş Dünyası
Haberler Toplu İş Sözleşmesi
İzmir’de toplu sözleşme imzalandı İzmir’de toplu sözleşme imzalandı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, TÜM BEL-SEN İzmir Şubesi ile 6 bin 173 memur ve sözleşmeli memuru kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladı. Tugay, “Hep beraber İzmir’e hizmet etmenin onurunu yaşıyoruz. Emeğini ortaya koyan, gecesini gündüzüne katarak çalışan, halkın yanında olan arkadaşlarımızın da emeğinin karşılılığı neyse onu vereceğiz” dedi.
Atılan işçiye ‘şartlı gözden geçirme’ Atılan işçiye ‘şartlı gözden geçirme’ Tez-Koop-İş Sendikası ile Migros arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde işten çıkarılan işçiler de gündeme geldi. Ortak imza altına alınan tutanağa göre, sendika işten çıkarılan işçilerin durumlarının yeniden gözden geçirilmesini istedi. İşveren ise bu talebin “işletme gerekleri, performans, organizasyon ve işgücü planlaması kriterleri dikkate alınarak gözden geçirilebileceğini” belirtti.
Ücret zammı talepleri karşılanmadı: Smart Solar işçileri grevde! Ücret zammı talepleri karşılanmadı: Smart Solar işçileri grevde! Smart Solar işçileri ücret zammı için grevde. Sendika ile işveren arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçsuz kaldı. İşçiler, ekonomik koşullar ve refah payı talebiyle hak arayışını sürdürüyor.
İşçilerin düşük zam isyanı: Smart Solar'da grev başladı İşçilerin düşük zam isyanı: Smart Solar'da grev başladı DİSK/Birleşik Metal-İş Sendikası'nın örgütlü olduğu Gebze'deki Smart Solar'da işçiler, düşük zam dayatmasına karşı greve çıktı
Balcalı Hastanesi işçileri ödemelerin taksitle yapılmasına sert tepki! Balcalı Hastanesi işçileri ödemelerin taksitle yapılmasına sert tepki! Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi işçileri, toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan ödemelerinin dört taksit şeklinde yapılmasını protesto etti. İşçiler, haklarının tam ve tek seferde ödenmesini talep ederek başhekimlik önünde basın açıklaması yaptı. Sendikalar ve milletvekilleri de emekçilere destek verdi.
Beyaz yakalı çalışanlar o haktan yararlanacak! Beyaz yakalı çalışanlar o haktan yararlanacak! AYM, beyaz yakalı bir çalışanın toplu iş sözleşmesinden yararlandırılmamasını sendika hakkı ihlali saydı. Mahkeme, çalışan lehine manevi tazminat ödenmesine karar verdi. Karar, TİS haklarının tüm çalışanlar için eşit şekilde uygulanması gerektiğini bir kez daha ortaya koydu.
Metalde ‘çetin pazarlık’ geliyor Metalde ‘çetin pazarlık’ geliyor Türkiye ağır sanayisinin kalbi konumundaki fabrikalarda çalışan yaklaşık 160 bin işçiyi kapsayan grup toplu iş sözleşmesinde pazarlık 13 Ekim’de başlıyor. İşçi sendikaları ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) pazarlık için masaya oturuyor.
Metalde zam pazarlığı Metalde zam pazarlığı Özel sektörde en fazla işçiyi kapsayan metal işkolunda iki yıllık toplu iş sözleşmesi için geri sayım başladı. Sendikalar, yoksulluk sınırının üzerinde zam taleplerini işverenle masaya taşıdı.
Sendikalar zam taleplerini açıkladı Sendikalar zam taleplerini açıkladı Türkiye’nin özel sektördeki en büyük toplu iş sözleşmesi görüşmeleri metal iş kolundaki sendikalar ile MESS arasında başlıyor. Sendikalar zam taleplerini açıkladı.
Görüşmeler çıkmaza girmişti: Memurlar iş bırakıyor! Görüşmeler çıkmaza girmişti: Memurlar iş bırakıyor! Toplu sözleşme görüşmelerinde uzlaşma çıkmayınca memurlar iş bırakma kararı aldı. Hükümetin zam teklifi yetersiz bulunurken sendikalar Ankara’da eylem için bir araya geliyor.
Memurlar “TİS’ten cacık olmaz” dedi salatalık dağıttı  Memurlar “TİS’ten cacık olmaz” dedi salatalık dağıttı  Memurların AKP hükümetinin 8. dönem memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme görüşmelerinde (TİS) 2026 yılı ilk 6 ay için yüzde 10, ikinci 6 ay için yüzde 6, 2027 yılı ilk 6 ay için yüzde 4, ikinci 6 ay için yüzde 4 zam teklifine tepkiler sürüyor. Birlik Sağlık-Sen, İzmir Eğitim Diş Hastanesi önünde “TİS’ten cacık olmaz” sloganıyla toplantı. “Devletin memuru yoksul olamaz”, “Bu zamdan cacık olmaz” sloganları atan sağlık emekçiler salatalık dağıttı. 
Kamu işçileri için kritik teklif masada! Kamu işçileri için kritik teklif masada! Kamu işçilerini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde önemli bir adım atıldı. Taraflar arasında yapılan kritik görüşmenin ardından yeni bir teklif gündeme geldi. Grev süreci ve resmi kararlar sürecin seyrini etkiliyor.
Grevlerin ertelenmesi - Engin Ünsal Grevlerin ertelenmesi - Engin Ünsal TÜRK-İŞ üyesi Maden-İş sendikasının aldığı grev kararı işyerlerine asıldı...
Türkiye Belediyeler Birliği tarihinde bir ilk: Toplu İş Sözleşmesi imzalandı Türkiye Belediyeler Birliği tarihinde bir ilk: Toplu İş Sözleşmesi imzalandı TBB, kurumsal tarihinde önemli bir adım atarak ilk kez toplu iş sözleşmesine imza attı.
Toplu iş sözleşmesi yönetmeliğinde değişiklik… Toplu iş sözleşmesi yönetmeliğinde değişiklik… Toplu İş Sözleşmesinde Arabulucuya ve Hakeme Başvurma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.
KESK’ten dikkat çeken değerlendirme! KESK’ten dikkat çeken değerlendirme! Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Toplu İş Sözleşmesi (TİS) öncesi değerlendirme raporu hazırladı. Raporda, “Siyasi iktidar, yandaş konfederasyon ve 4688 Sayılı Yasa ile ülkemizde kamu emekçilerinin mali, sosyal, özlük, demokratik, kültürel haklarının korunması ve geliştirilmesi mümkün değildir” mesajı verildi.
Eskişehir’de kamu emekçilerinden açıklama: 'Gerçek bir toplu iş sözleşmesi masası istiyoruz' Eskişehir’de kamu emekçilerinden açıklama: 'Gerçek bir toplu iş sözleşmesi masası istiyoruz' KESK’e bağlı Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Eskişehir İl Temsilciliği tarafından 8. Dönem Toplu İş Sözleşmesi’ne ilişkin DSİ 3. Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapıldı.
SES’ten toplu sözleşme öncesi sert çıkış: Grev yasağıyla pazarlık olmaz SES’ten toplu sözleşme öncesi sert çıkış: Grev yasağıyla pazarlık olmaz SES İzmir Şubeleri, İzmir Şehir Hastanesi’nde “İnsanca bir yaşam, insanca yaşanacak bir ücret, haklarımız taleplerimiz ve geleceğimiz için satış sözleşmesi değil, grevli toplu sözleşme istiyoruz” başlıklı basın açıklaması yaptı. SES İzmir 2 No’lu Şube Eş Başkanı Osman Maçça, “Bizi grevsiz, etkisiz bir toplu sözleşme sistemine mahkûm eden yapıya boyun eğmeyeceğiz” dedi.
Eleştirilere yanıt verdi: 'Düşmanca tavır suçlamaları suistimaldir!' Eleştirilere yanıt verdi: 'Düşmanca tavır suçlamaları suistimaldir!' İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Genel-İş Sendikası ile yaklaşık 23 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldığı için mutlu olduklarını belirtti. Tugay, kentte on binlerce yapının dönüşmesi gerektiğine işaret ederek, "Sadece riskli alan ilan edilmiş bölgeler değil, bina bazlı dönüşüme de yoğun ihtiyaç var" dedi.
Kamu işçisi zam teklifi belli oldu! Kamu işçisi zam teklifi belli oldu! Kamu işçileriyle yürütülen toplu sözleşme süreci devam ediyor. Hükümetin sunduğu zam teklifine karşı sendikalar yeni bir öneri bekliyor. Görüşmelerin yakın zamanda sonuçlanması öngörülüyor.
600 bin işçinin gözü bu zam teklifinde! 600 bin işçinin gözü bu zam teklifinde! Toplu iş sözleşmesi sürecinde kritik aşamaya girildi. Bayram sonrası hükümetin ilk zam teklifini sunması bekleniyor. İşçi ve işveren temsilcileri yeni görüşme için hazırlanıyor.
600 bin kişinin gözü bu kararda! 600 bin kişinin gözü bu kararda! Kamu toplu iş sözleşmesi görüşmeleri son aşamaya geldi. Hükümetin açıklayacağı zam teklifi, yaklaşık 600 bin işçinin gözü kulağı üzerinde. Zam teklifinin işçilere nasıl yansıyacağı merakla bekleniyor.
İş sözleşmeleri ve yurtdışındaki işçiler - PROF. DR. SİBEL ÖZEL İş sözleşmeleri ve yurtdışındaki işçiler - PROF. DR. SİBEL ÖZEL Anayasa Mahkemesi 05.11.2024 tarihli kararı ile 5718 sayılı Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanun (MÖHUK) m. 27/I hükmünü iptal etmiştir.
Metro İstanbul'da toplu iş sözleşmesi yapıldı Metro İstanbul'da toplu iş sözleşmesi yapıldı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) ulaşım iştiraki Metro İstanbul ile Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) bağlı Demiryol-İş Sendikası arasında yürütülen 18. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Aralık ayından bu yana devam eden görüşmelerin ardından, bugün sözleşme imzalandı.
Cemil Tugay: Birbirimizi kırmadanbu süreci çözeceğiz Cemil Tugay: Birbirimizi kırmadanbu süreci çözeceğiz İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, toplu iş sözleşmesi sürecinde uzlaşma noktasına varılacağına inandığını belirterek “Onlar bizim arkadaşlarımız, çalışanlarımız. Mutlaka birbirimizi kırmadan, dökmeden, İzmir’e de kötülük yapmadan bu süreci çözeceğiz” dedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından kesilen cezalara karşı halkın desteğini aldıklarını ifade eden Tugay, özel sektöre gösterilen müsemmanın yüzde birinin CHP’li belediyelere gösterilmediğini söyledi.
Tüpraş işçisi hakkı için ayakta Tüpraş işçisi hakkı için ayakta 3 bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 28 zam teklifine karşı işçiler rafinerilerde iş durdurdu. Petrol-İş, "Bu işin hakkı bu değil" derken, gözler yarın yapılacak yeni toplantıya çevrildi.
Metro İstanbul'da grev başladı! Metro İstanbul'da grev başladı! Toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamayan Metro İstanbul'da grev süreci resmen başladı. İşçiler, haklarını alana kadar mücadele edeceklerini belirtti. Grev ilanı şirket binasına asıldı.
Şehir Plancıları Odası ve DİSK Sosyal-İş arasında TİS imzalandı Şehir Plancıları Odası ve DİSK Sosyal-İş arasında TİS imzalandı TMMOB Şehir Plancıları Odası ve DİSK Sosyal-İş Sendikası arasında dün genel merkez ve 5 şubede, toplam 16 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi (TİS) imzalandı. Şehir Plancıları Odası Ankara Şube çalışanı ve aynı zamanda Temsilci Yardımcısı İmge Yaman, İstanbul Sözleşmesi'nin TİS'in eki niteliğinde olduğunu belirterek "Sözleşmemiz toplumsal cinsiyet eşitliğine dayalı, eşitlikçi ve kadın artılar, LGBTİQ artılar ve farklı inanç grupları adına pozitif ayrımcılığı kapsayan bir sözleşmedir" dedi.
Antalya Büyükşehir'de toplu iş sözleşmesi imzalandı: En düşük işçi maaşı 37 bin 430 TL oldu Antalya Büyükşehir'de toplu iş sözleşmesi imzalandı: En düşük işçi maaşı 37 bin 430 TL oldu Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Belediye-İş ve Güvenlik İş Sendikası ile 8 bin 841 personeli ilgilendiren toplu iş sözleşmesini imzaladı. Başkan Böcek, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartlar ve belediyenin mali imkanları doğrultusunda güzel bir sözleşmeye imza attıklarını belirterek, en düşük işçi maaşını 37 bin 430 TL’ye yükselttiklerini açıkladı.

En Çok Okunanlar

Yeni maaşlar ne zaman hesaplara yatırılacak?
Yeni maaşlar ne zaman hesaplara yatırılacak? TÜİK’in enflasyon verileriyle milyonlarca yurttaşın yeni zam oranları kesinleşirken, memur ve emeklinin zamlı maaşları alacağı kritik takvim de belli oldu. Milyonlarca çalışan ve emekli ilk ödemeler için gün sayarken, en düşük emekli aylığını artıracak meclis düzenlemesinde ise gözler o tarihe çevrildi.
İmamoğlu, rektörle konuşmasını anlattı: 'Zor durumdayım başkanım'
İmamoğlu, rektörle konuşmasını anlattı: 'Zor durumdayım başkanım' Tutuklu İBB Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, bugün 3 ayrı davada hakim karşısına çıktı. Bunlardan birisi ise "diploma" davasıydı... Savunma yapan İmamoğlu, "diploma" davasında İstanbul Üniversitesi rektörüyle telefon görüşmesini anlattı. İmamoğlu, diplomasını iptal eden rektörün kendisine telefonda "Çok zor durumdayım başkanım" dediğini söyledi. Diploma davası, 25 Aralık 2026 tarihine ertelendi.
Duruşma ertelendi: Tarihi belli oldu!
Duruşma ertelendi: Tarihi belli oldu! Tutuklanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün aralarında 'casusluk' davasının da bulunduğu 3 ayrı davada yargılanıyor. Silivri'de görülen casusluk davasının başladığı ilk saatlerde savcı mütalaasını açıkladı. Celse arasında değişen İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi Heyeti, değişen duruşma savcısının mütalaası ile aynı doğrultuda karar verdi. Cumhuriyet, gelişmeleri anlık olarak aktardı...
'Sadece serbest seçim yapmak yetmez'
'Sadece serbest seçim yapmak yetmez' NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, NATO zirvesi için geldiği Ankara'da basın toplantısı düzenledi. "Türkiye'de demokrasiyle ilgili neler düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Rutte, "Demokrasi sadece serbest seçim yapmak değil" diyerek basın özgürlüğünün öncelikli olduğuna vurgu yaptı.
Bahçeli haklı ama...
Bahçeli haklı ama... Taş yere düştü deriz de yerçekiminden pek bahsetmeyiz.
1 milyon TL’nin 1 aylık net getirisi ne kadar oldu?
1 milyon TL’nin 1 aylık net getirisi ne kadar oldu? Merkez Bankası’nın para politikası adımları ve piyasadaki likidite durumu sonrasında vadeli mevduat faiz oranları belirli bir bantta seyretmeye devam ediyor. Birikimini Türk Lirası vadeli hesapta değerlendirmek isteyen yurttaşlar, enflasyona karşı parasının değerini koruyabilmek adına bankaların güncel faiz oranlarını araştırıyor. 1 Milyon TL’nin 31 günlük net getirisi bankadan bankaya büyük farklılıklar göstererek 32 bin TL seviyelerine kadar ulaşıyor. Peki güncel oranlar ne durumda? Hangi banka, ne kadar kazanç sağlıyor? İşte kuruşu kuruşuna güncel faiz kazanç tablosu...
Sarıgül'den dikkat çeken 'yeni parti' yorumu
Sarıgül'den dikkat çeken 'yeni parti' yorumu CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, Özgür Özel'in öncülüğünde kurulması olası yeni partinin geçmişte kendisinin başında olduğu girişime benzetilmemesi gerektiğini belirtti. "Hiç benzer yanımız yok" diyen Sarıgül, "Özgür Bey şu an halk kahramanı, yeni parti için dipten gelen bir dalga var" iddiasında bulundu.
Altın fiyatları düşüşe geçti
Altın fiyatları düşüşe geçti 6 Temmuz 2026 Pazartesi güncel altın fiyatları ve piyasa verileri netleşti. Gram altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet altını fiyatları belli oldu. İşte serbest piyasa verileriyle hazırlanan 6 Temmuz 2026 Pazartesi güncel altın fiyatları listesi ve satış rakamları...
Hemen Reklam Ver
Reklamsız Cumhuriyet
eGazete Giriş
Mesafeli Satış Sözleşmesi Teslimat ve İade Şartları
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye
© Tüm Hakları Saklıdır · 2010
Hemen Reklam Ver
  • Reklamsız Cumhuriyet
  • eGazete Giriş
  • Mesafeli Satış Sözleşmesi
  • Teslimat ve İade Şartları
App Store Google Play
© Tüm Hakları Saklıdır · 2026
Gizlilik Politikası Yayın İlkeler İletişim Künye