Sedat Ocakçı kimdir, nereli? Sedat Ocakçı ne iş yapıyor?

İzmir’de holding sahibi olan ve yüksek kâr vaadiyle nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla Adana’da yakalanan Sedat Ocakçı İzmir’e getirildi. Peki, Sedat Ocakçı kimdir, nereli? Sedat Ocakçı ne iş yapıyor?

Yayınlanma: 08.02.2024 - 10:47
Sedat Ocakçı kimdir, nereli? Sedat Ocakçı ne iş yapıyor?
Abone Ol google-news

İzmir'de yüksek kar vaadiyle nitelikli dolandırıcılık suçundan haklarında gözaltı kararı verilen holding sahibi Sedat Ocakçı'nın da aralarında bulunduğu 30 kişiye yönelik operasyon düzenlendi. Ocakçı'ya ait holding ve diğer işletmelerde polis ekiplerince arama yapılıyor. Peki, Sedat Ocakçı kimdir, nereli? Sedat Ocakçı ne iş yapıyor?

SEDAT OCAKÇI KİMDİR?

18 Ocak 1990 tarihinde Yozgat'ta doğan Ocakçı, ilk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'nde lisans eğitimi alarak mezun oldu. 2015 yılında, hayatını Seçilay Ocakçı ile birleştiren Sedat Ocakçı'nın bu birlikteliğinden bir yıl sonra kızları Hiranur dünyaya geldi.

İzmir'de Hira Yazılım Eğitim ve Danışmanlık markasını kurarak ticaret yazılımları geliştiren Sedat Ocakçı, daha sonra 2020 yılında Metayıldız Bilişim Teknolojileri şirketini kurdu. Türkiye'de sanal gerçeklik ve metaverse alanında önemli adımlar atan Ocakçı, 2023 yılı itibarıyla yaptığı Ar-Ge yatırımları ve bünyesinde barındırdığı 12 şirketle dikkat çeken Ocakçı Holding'i hayata geçirdi.

BİNLERCE MAĞDUR VAR

Ocakçı Holding sahibi Sedat Ocakçı, yeğeni Siber Güvenlik Uzmanı Salih Han'ın holdinge ait 2 milyar 500 milyon TL'lik soğuk cüzdanla Dubai’ye kaçtığını iddia etmişti. Paraları ödeyeceğini söyleyen iş adamı Sedat Ocakçı’nın bir haftadır ortadan kaybolduğu ifade edilirken, aylık yüzde 17’lik faiz verileceği vaadiyle paralar toplandığı ve bu şekilde büyük vurgun yapıldığı öğrenildi.

FETÖ’DEN İHRAÇ EDİLMİŞ

Drone fabrikası kurma vaadiyle kısa sürede büyüyen ve Çiğli’de holding binası açan Sedat Ocakçı’nın, 2019 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihraç edilen üsteğmen olduğu da ortaya çıktı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler