‘Sivil toplum köyü', madenciler korosu eşliğinde açıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Hatay'ın Samandağ ilçesine, Karadeniz Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu'nca (KASTOB) inşa edilen 'sivil toplum köyü', madenciler korosu eşliğinde açıldı.

Yayınlanma: 08.10.2023 - 15:23
Abone Ol google-news

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Hatay'da, Samandağ ilçesi Deniz Mahallesi'nde, KASTOB tarafından yapımı tamamlanan 30'ar metrekarelik 176 prefabrik yapı ve sosyal alandan oluşan 'sivil toplum köyü'nün açılışı için tören düzenlendi. 

Törene, arama-kurtarma çalışmalarına Zonguldak'tan gelen madenciler ile enkazdan çıkarılan ailelerin duygusal buluşmaları damga vurdu. Madenciler korusu moral konseri verirken, depremzedeler de eşlik etti. 

KASTOB Genel Başkanı Nevzat Duyar, Artvin'den Zonguldak'a kadar 24 ilin federasyon başkanları ile her zaman depremzedelerin yanında olduklarını, diğer STK'lara örnek teşkil etmek için 'sivil toplum köyü'nü kurduklarını söyledi. 

Duyar, bölgede yardım çalışmalarına devam edeceklerini belirtti. Hatay Dernekler Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Şakir Dağdelen ve Antakya Derneği Başkanı Ahmet Kara da Hatay'ın büyük bir yıkım yaşadığını belirterek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler