Son Dakika: Fikri Sağlar, Kılıçdaroğlu'nun oluruyla İnce'yle görüştüğünü açıkladı... Teklifin ayrıntısı ortaya çıktı

Eski Kültür ve Devlet Bakanı Fikri Sağlar, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde, 3 Nisan'da Memleket Partisi Genel Merkezi’nde Muharrem İnce ile bir uzlaşma görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı. Sağlar, İnce'nin adaylıktan çekilme talebini kabul etmediğini bildirdi. Muharrem İnce ise yaptığı açıklamada, "Sayın Fikri Sağlar ziyaretime geldiğinde kesin aday listesi Resmi Gazete’de yayınlanmış, kura çekilmişti, iş işten geçmişti" dedi.

Yayınlanma: 06.04.2023 - 09:42
Son Dakika: Fikri Sağlar, Kılıçdaroğlu'nun oluruyla İnce'yle görüştüğünü açıkladı... Teklifin ayrıntısı ortaya çıktı
Abone Ol google-news

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile görüşmesinin yankıları sürüyor. 

Eski Kültür ve Devlet Bakanı Fikri Sağlar ve BirGün gazetesi yazarı Fikri Sağlar, 3 Nisan'da Kılıçdaroğlu'nun bilgisi dahilinde İnce ile Memleket Partisi Genel Merkezi’nde bir uzlaşma görüşmesi gerçekleştirdiğini söyledi. 

Sağlar, uzlaşının gerçekleşmediği bilgisinin de Kılıçdaroğlu'na sunulduğunu açıkladı. Sağlar, "Duyuru" başlıklı yazısında, "Yapılan görüşmede Sn. İnce, partililerine ve kendisine Cumhurbaşkanlığı adaylığı için imza veren 113 bin destekçisine saygısı nedeniyle, seçime partisiyle gireceğini ve adaylıktan çekilmesinin mümkün olamayacağını bildirmiştir" ifadelerine yer verdi.

TEKLİFİN AYRINTISI

Gazeteci İsmail Saymaz, Sağlar’ın İnce’ye yapılan teklifin ayrıntısına ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

Memleket Partililer ile görüşme yapan Saymaz Twitter mesajında, “Memleket Partilililere göre Fikri Sağlar, Kılıçdaroğlu adına beş milletvekilliği teklifi getirdi. İnce, bu teklifi reddetti” dedi.

"FİKRİ SAĞLAR GELDİĞİNDE İŞ İŞTEN GEÇMİŞTİ"

Muharrem İnce'den Fikri Sağlar'ın açıklamalarına yanıt geldi.

İnce, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Sayın Fikri Sağlar ziyaretime geldiğinde kesin aday listesi Resmi Gazete’de yayınlanmış, kura çekilmişti, iş işten geçmişti. Sayın Engin Altay bir açıklama yapacaksa kendisine 2018 seçim gecesi ile ilgili bana atılan iftiralar konusunda  açıklama yapmasını tavsiye ediyorum. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığımız görüşmede ise deprem bölgesi, seçim güvenliği ve troller dışında bir konu görüşmedik."

NE OLMUŞTU?

Habertürk TV'de Olaylar ve Görüşler programına konuk olan Kılıçdaroğlu, geçen hafta İnce ile görüşmesi sırasında değil ama daha öncesinde kendisine bir teklif götürüldüğünü söylemişti.

Kılıçdaroğlu, "Buluşma günü bir teklif olmadı. 14 Mayıs öncesi de sonrası da dahil olmak üzere Muharrem İnce'ye bir teklif yapıldı ama üzerinde uzlaşılamadı. Bana göre biz üzerimize düşeni yaptık. Karşı tarafı suçlamak, ayrıntıya girmek istemem. Herkesin iradesine saygı duymak gerekir" demişti. 

İnce ise Twitter'dan Kılıçdaroğlu'na verdiği yanıtta, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile partimizi ziyareti sırasında; deprem bölgesini, sandık güvenliğini, trolleri konuştuk. Kendisi tarafından bana ittifak ile ilgili hiçbir teklif yapılmamıştır. Kendisiyle tüm iletişim kanallarımız açık olmasına rağmen bu konuda hiçbir görüşmemiz olmamıştır" ifadelerini kullanmıştı.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler